A normalitásért állnak ki a Hetero Pride-on

A normális értékek megóvásáért gyűlnek össze ma délután a Március 15. téren. Szilágyi Ákos, a Nemzet zászlaja rendezvény szervezője is beszédet mond az eseményen. A Magyar Nemzetnek kifejtette: ahogy az októberi önkormányzati választások után látszott, a politikai erőviszonyok gyökeresen megváltoztak. Ezzel párhuzamosan a normalitás az eddiginél is erősebb szorításba került: családot, keresztény vallást és hazát támadnak a liberális politikai vezetők.

2020. 08. 22. 10:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Meg kell állítani azt a beteg folyamatot, ami elkezdődött Budapesten. Ha nem lépünk, ebből még nagy baj lesz – mondta el a Magyar Nemzetnek Szilágyi Ákos, aki a Hetero Pride Budapest csoport alapítójaként mond beszédet a European Patriots Unite rendezvényén, ahol a normalitás védelméért tartanak tiltakozó eseményt. A rendezvényen Szilágyi meghívására felszólal Papp Lajos szívsebész is. Szilágyi Ákos a Magyar Nemzetnek elmondta: a liberális politikusok céljai egyértelműek, a családokat, az istenhitet és a hazát támadják. Szilágyi az Egyesült Államokban lévő több évtizedes tartózkodása alatt azt tapasztalta, hogy aki nem állt ki a ­Pride hónap mellett a liberális egyetemeken, annak veszélybe került az állása.

– Egy konzervatív értéket valló tanárnőt azért távolítottak el az állásából, mert Trump elnökkel szimpatizált. Megelőzően a Pride hónapban nem volt hajlandó Facebook-profilját szivárványszínűre cserélni, ezért megkérdezték tőle: „Nem tudod a Facebookot kezelni?” – emlékezett vissza Szilágyi. A hazafias gondolkodású rendezvényszervező leszögezte: a mostani események tükrében látszik, hogy hazánkban is elindult ez a folyamat, ha ezt hagyjuk, mi is eljutunk oda, hogy aki nem áll ki az LMBTQ közösség mellett, abból közellenség válik. A normalitás teljesen elrugaszkodott a valóságtól, a liberális politikusok szándékosan építik le a nemzeti gondolkodást. Erre példa Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester, aki közösségi oldalán azt közölte: a Pride már-már nemzeti ünnep. Majd a városházára kitűzte a szivárvány lobogót, az államalapítás ünnepéről pedig „elfeledkezett” megemlékezni.

A Pride Fesztivál szervezői – azaz a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott Szivárvány Misszió Alapítvány – augusztus 20-án rendezte meg azt a kerekasztal-beszélgetést, ahol arról tartottak előadást, hogyan tudja a meleglobbi befolyásolni a közéleti szereplők kiválasztását. Ismertetőjükben azt írták: „Szeretnél változtatni, de nem vagy biztos benne, hogyan működik a magyarországi választási rendszer? Tudunk-e egyáltalán változtatni? Mit tartunk egyáltalán képviseletnek és LMBTQ-képviseletnek, kik tudják képviselni az LMBTQ-közösség érdekeit?” Az eseményen Ceglédi Zoltán politológus és Veiszer Alinda segítő kezet nyújtottak az érzékenyítéshez. Az esemény közreműködői között pedig olyan támogatók és partnerek nevei köszönnek vissza, mint a Közép-európai Egyetem, valamint a CEU-n működő Human Rights Initiative elnevezésű szervezet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.