időjárás 17°C Csaba 2022. július 6.
logo

Áldozatsegítő hálózatot épít ki a kormány

Kárpáti András
2020.08.16. 10:33
Áldozatsegítő hálózatot épít ki a kormány

– A magyar kormány legfontosabb célkitűzése az, hogy minden egyes magyar állampolgár tudja, hogy biztonságban van, és hogyha bűncselekmény áldozatává válik, akkor tudja, hogy van segítség – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán szombaton közzétett videójában, amelyben a hazai áldozatsegítés és áldozatvédelem rendszerének fejlesztéséről, valamint az áldozatsegítő központok országos hálózatának kiépítéséről beszélt. Szavai szerint a hálózat kiépítésének távlati célja, hogy a lehető legközelebb tudják hozni az állampolgárokhoz a fizikailag elérhető segítségközpontot, amelyből minden egyes megyeszékhelyen lesz egy.

A miniszter az áldozatvédelem kiépítésének fontosságáról beszélt

Közölte: egy szakember azonnal elirányítja a segélykérő tárcsázót a legközelebbi segítségnyújtó ponthoz, a vonal ingyenes és 24 órán át hívható. – A mi feladatunk ezekben a központokban, hogy mindenképpen a személyre szabott, abban az adott helyzetben bajban lévő állampolgárnak a legmegfelelőbb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Ez lehet adott esetben egy jogi segítségnyújtás, lehet azonnali pénzügyi segély, de lehet pszichológiai, hosszú távú segítségnyújtás is. Nagyon szeretném, ha egyetlen gyermeknek, se felnőttnek nem kellene bántalmazást elszenvednie – hangsúlyozta a miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.