Áldozatsegítő hálózatot épít ki a kormány

Minden megyeszékhelyen személyre szabott áldozatsegítő központot hoz létre a kormány.

2020. 08. 16. 10:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar kormány legfontosabb célkitűzése az, hogy minden egyes magyar állampolgár tudja, hogy biztonságban van, és hogyha bűncselekmény áldozatává válik, akkor tudja, hogy van segítség – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán szombaton közzétett videójában, amelyben a hazai áldozatsegítés és áldozatvédelem rendszerének fejlesztéséről, valamint az áldozatsegítő központok országos hálózatának kiépítéséről beszélt. Szavai szerint a hálózat kiépítésének távlati célja, hogy a lehető legközelebb tudják hozni az állampolgárokhoz a fizikailag elérhető segítségközpontot, amelyből minden egyes megyeszékhelyen lesz egy.

A miniszter az áldozatvédelem kiépítésének fontosságáról beszélt

Közölte: egy szakember azonnal elirányítja a segélykérő tárcsázót a legközelebbi segítségnyújtó ponthoz, a vonal ingyenes és 24 órán át hívható. – A mi feladatunk ezekben a központokban, hogy mindenképpen a személyre szabott, abban az adott helyzetben bajban lévő állampolgárnak a legmegfelelőbb szolgáltatást tudjuk nyújtani. Ez lehet adott esetben egy jogi segítségnyújtás, lehet azonnali pénzügyi segély, de lehet pszichológiai, hosszú távú segítségnyújtás is. Nagyon szeretném, ha egyetlen gyermeknek, se felnőttnek nem kellene bántalmazást elszenvednie – hangsúlyozta a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.