Húsz külhoni pedagógus is részt vesz a Ringató képzésén

Idén online kerül sor a külhoni magyar pedagógusoknak szóló Ringató módszertani tanfolyamra.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkári Kabinet2020. 08. 04. 18:28
null
Budapest, 2014. május 4. Édesanyák közösen énekelnek gyermekeiknek 2014. május 4-én a Magyarság Háza és a Ringató program anyák napi eseményén a budai Várban. A Ringató zenei nevelési módszert évek óta alkalmazzák szerte az országban és a határokon túl is, kisgyermekes családok részvételével. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendhagyó módon idén online kerül sor a külhoni magyar pedagógusoknak szóló Ringató módszertani tanfolyamra, amelyet negyedik alkalommal szervez meg Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága. A képzés a 2020 az erős magyar közösségek éve tematikus év részeként valósul meg, és augusztus 3. és 7. között rendezik meg. A tanfolyamon idén húsz, határon túli pedagógus vesz részt, a Kárpát-medence mellett idén első alkalommal a diaszpórából is. A képzést idén is a Ringató program megalkotója, Gróh Ilona tartja.

A programot 2013-ban szervezte meg első alkalommal az államtitkárság a 2013 a külhoni magyar kisiskolások éve programban, 2017 óta pedig immár évi rendszerességgel biztosít lehetőséget pedagógusoknak, édesanyáknak, hogy Ringató foglalkozásvezetővé válhassanak.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

A külhoni magyar pedagógusoknak szóló képzésben a résztvevők a módszertan elméletének megismerése mellett helyzetgyakorlatokat, játékokat és dalokat sajátíthatnak el. A program célja a magyar közösségek erősítése, az intézményválasztás előtt álló kisgyermekes családok közösséggé szervezése, az anyanyelvhasználat terjesztése, valamint a magyar népdalok megismertetése és megőrzése a külhoni magyar régiókban is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.