A gyerekvállalás ellen kampányol a liberális mintaállam

A kanadai kampány így szeretné felszólítani a helyieket a környezetvédelemre.

2020. 09. 28. 19:12
null
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miközben a kanadai óriásplakátok szerint úgy mentheted meg a Földet, ha nem vállalsz gyerekeket, a magyarországi táblák azt hirdetik, hogy szülővé válni egy életre szóló élmény, amit nem érdemes kihagyni – így reagált Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Twitter-bejegyzésében annak a kanadai óriásplakátnak a szövegére, amely a gyerekvállalás ellen kampányolva szólítja fel a helyieket a környezetvédelemre.

A liberális mintaállamban ugyanis legújabban azt hirdetik az óriásplakátok, hogy a legnagyszerűbb ajándék, amit az első gyermekének adhat egy szülő, az az, hogy nem lesz következő. Az Egy bolygó, egy gyerek kampány – amit egész Kanadára, sőt az Egyesült Államokra is kiterjesztenének – így hívja fel a figyelmet a világ túlnépesedésére, továbbá azt a célt fogalmazta meg, hogy az úgynevezett kis család modelljét népszerűsítse a köztudatban, amelynek elterjedése már egy fenntartható népességhez vezetne. Novák Katalin erre reflektálva hangsúlyozta: nincs értelme harcolni a környezetért, ha azt nem a gyermekeink, a jövő generációinak megvédése érdekében tesszük.

Fotó: Twitter

Kanadához hasonlóan Nyugat-Európában is számos kampány hirdeti, hogy a klímaváltozás oka elsősorban a túlnépesedés, amit csak a populáció csökkentésével lehet megállítani. Szerintük azok a nők, akik gyereket vállalnak, nagyot vétenek a környezet ellen, mivel a gyermekvállalásnak hatalmas ökológiai lábnyoma van.

Ezekkel a liberális nézetekkel a magyar álláspont gyökeresen szembemegy, az Orbán-kormány intézkedéseinek a középpontjában a gyermekvállalás előtt álló fiatalok és a gyermekes családok kiemelt támogatása áll. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Európa-szerte arányaiban a legtöbbet, a bruttó hazai termék öt százalékát fordítja a magyar családokra a kormányzat. A családbarát intézkedéseknek köszönhetően idehaza 2011 óta több mint húsz százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv, a cél pedig az, hogy hosszú távon a negatív demográfiai tendencia is megváltozzon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.