A miskolci városvezetést okolja a Fidesz a bűncselekmény-hullámért

A városvezetés rászabadította a bűnözést Miskolcra, a bűn pártjára állt, és ezzel rendkívül nehéz helyzetbe hozta a rendőrséget is – véli a helyi fideszes frakció. Nagy Ákos, a képviselőcsoport vezetője ráadásul attól tart, hogy a helyzet tovább romolhat, mert egy közgyűlési előterjesztés szerint a Jobbik meg akarja gyengíteni a rendészetet, ezzel pedig lovat adhatnak a bűnözők alá.

2020. 09. 22. 12:42
null
Nagy Ákos szerint felháborító a közbiztonság állapota Forrás: Fidesz Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miskolcon a közbiztonság és a rendvédelem területe lett a legsikertelenebb városirányítási ágazat az elmúlt közel egy esztendőben, nagyon sok a kirívó, erőszakos bűncselekmény a megyeszékhelyen – erről beszélt keddi sajtótájékoztatóján a Fidesz miskolci frakcióvezetője. Nagy Ákos elmondta: a lista hosszú és megdöbbentő.

– Olyan bűncselekmények történtek, mint buszsofőr elleni erőszakos támadás a 21-es járaton, gázriasztó fegyverrel fenyegetés a Kuruc utcán, gumilövedékes támadás egy 72 éves nyugdíjas nővel szemben, akit arcon lőttek, majd buszmegállós rablás a Villanyrendőrnél.

Ezután egy 14 éves fiú késelt meg egy férfit a Tiszai pályaudvaron, majd jött az emberölést tervező gyújtogató, az élettársát mellkason szúró miskolci nő, és közben kábultan részeg hajléktalanok uralják a belvárost – sorolta a példákat a kormánypárti politikus.

Hozzátette: azután országos hírű kábítószerbotrány volt a városban, és öt ember hunyt el túladagolásban a Lyukóvölgyben, miközben hajléktalanok költöztek be illegálisan önkormányzati tulajdonú ingatlanba, és ott halálra késelték egymást.

Ebben az ingatlanban késelt halálra egy hajléktalan egy másik fedél nélkülit
Fotó: Fidesz Miskolc

Nagy Ákos kiemelte: mindez úgy történik meg, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság erőn felül teljesít, de hiába, mert az önkormányzatnál megtapasztalt szemléletváltozás megnehezíti a rendőrség dolgát is. Szavai szerint a várost irányító szivárványkoalíció az ellenkezőjét teszi annak, amit a józan ész diktál, nyíltan kritizálják többek között a miskolci nyomortelep felszámolását, vagyis a bűnözés melegágyát jelentő telepek pártjára álltak.

– Aki pedig a nyomortelepek pártjára áll, az a bűn pártjára is áll, aminek már rövid távon is látjuk és érezzük a következményeit. Ez a politikai hozzáállás a valós oka annak a felháborító és ijesztő bűncselekmény-sorozatnak, ami az utóbbi időben jellemzi Miskolcot.

 

– A szakmai hibát az a városvezetés követi el, amely csendben asszisztál ahhoz, hogy újra visszaszivárognak a miskolci mindennapokba és a közterületekre azok a bűnöző figurák – a hajléktalanmaffia, a fészekrakók, a nyomortelepi drogkeverők és a drogárusok – akiket nagy nehezen sikerült 2010 után a városból kiszorítani – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Nagy Ákos rámutatott: ennek az önkormányzatnál folyó szakmai ámokfutásnak újabb bizonyítékát adta a balliberális oldal. Nem lehet ugyanis másképp értékelni azt az előterjesztést, amit a miskolci baloldalhoz tartozó jobbikos bizottsági elnök nyújtott be a rendészeti bizottságnak. Az előterjesztés szerint a miskolci rendészeknek nincs elég feladatuk, éppen ezért a rendészeti létszám csökkentésére tesz javaslatot. Megdöbbentő, hogy a javaslat a kutyás járőrt csupán látványelemnek tartja, a lovas mezőőri szolgálatot pedig alacsony szintű rendészeti eszköznek nevezi. Az előterjesztés a rendészeti végrehajtói állományt jelentősen felduzzasztottnak minősíti, leépítésre leginkább a közterületi feladatokat ellátó szervezeti egységet javasolja, de ugyanúgy le akarják faragni a biztonsági kamerákat kezelő osztályt is. – Összességében az anyag a teljes rendészeti létszám megfelezését célozza meg – fogalmazott a fideszes frakcióvezető, hozzátéve: a kormánypárti frakció határozottan tiltakozik a miskolci rendészet tervezett lefejezése és szétverése ellen. Felkérték Veres Pál polgármestert, hogy azonnal intézkedjen a rendészet megvédése érdekében.

Közben városházi információk szerint egyre nagyobb a feszültség a polgármester és a Velünk a Város frakciója között és utóbbin belül is, ami Miskolc első emberének cselekvőképességét is befolyásolhatja.

 

Forrásaink arra számítanak, hogy a polgármester egyre jobban elszigetelődik, erre utalhat az is, hogy több nyilvános eseményre is csak egymaga látogat el. Erre a feszültségre lehet egy újabb bizonyíték, hogy „elengedtek” egy Fideszhez közel álló aljegyzőt és főosztályvezetőt, aminek köze lehet a plágiumvádhoz is. Mint megírtuk, a miskolci városvezetés egy olyan gazdasági programot terjesztett a közgyűlés elé, amelyet összeollóztak, a dokumentumban legalább 55 meg nem jelölt forrást azonosítottak be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.