Elítélték egy embercsempész bűnszervezet tagjait Esztergomban

Első fokon fegyházbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság hat embert, mert pénzért több mint ötven migránst csempésztek át Magyarországon át Ausztriába 2015 júniusáig – tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Forrás: MTI2020. 09. 30. 16:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reszl Ildikó közleménye szerint egy ismeretlen ember bűnszervezetet hozott létre, hogy Szerbiából Magyarországra érkezett migránsokat pénzért Ausztriába csempésszenek át.

A bűnszervezet vezetője az illegális határátlépést szervezőtől információkat kapott a migránsok Magyarországra érkezésének módjáról, időpontjáról és helyéről, és volt egy segítője is, aki az egyes szállításokat intézte, fejenként 100 euróért. Később még négy sofőrt is beszerveztek, akik a szállításokért alkalmanként 150-250 ezer forintot kaptak.

Az illegális bevándorlókat budapesti autókölcsönző társaságoktól bérelt, zárt rakterű furgonnal szállították, a sofőrök a szervezőktől mobiltelefont, valamint az üzemanyaggal és az autópálya-matricákkal kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére készpénzt kaptak. A migránsokat Ásotthalom környékén elhagyatott, fás-bokros területen vették fel, és az autópályák elkerülésével, alsóbbrendű utakon vitték Ausztriába.

A Komáromi Járási Ügyészség üzletszerűen, bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat a hat ember ellen.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 6 év, a másodrendűt 6 év 8 hónap, a harmadrendűt 3 év 10 hónap, a negyedrendűt 3 év 2 hónap, az ötödrendűt 3 év 10 hónap, a hatodrendűt 4 év fegyházbüntetésre ítélte, és megállapította, hogy nem bocsáthatók feltételes szabadságra – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.