időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Emmi: Igenis fűthető a járványkórház

Csókás Adrienn
2020.09.30. 18:56
Emmi: Igenis fűthető a járványkórház

A mobil járványkórház téliesítése nem azt jelenti, hogy a betegek komfortja ne volna tökéletes – cáfolta az Emmi az ellenzéki sajtóhíreket, melyek szerint nem lehet fűteni a kiskunhalasi intézményt.

Nem igaz az a sajtóban elterjedt hír, hogy nem lehet fűteni a mobil járványkórházat. A teljes épületben normál hűtő- és fűtőrendszer, továbbá az ország legkorszerűbb légtechnikai rendszere működik – közölte lapunkkal az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). Mint írták, a mobil járványkórház téliesítése nem azt jelenti, hogy a betegek komfortja ne volna tökéletes.

Ismert, a tavasszal épített mobilkórházat még nem nyitották meg. Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén az MSZP-s Harangozó Tamás kérdésére jelezte, hogy jelenleg zajlik a téliesítés. A 150 férőhelyes intézményt hamarosan bevonják az ellátásba.

– A konténerek külső felületén olyan technikai, épületgépészeti eszközöket helyeztek el, melyeknek az időjárás-állóságát és állagmegóvását kell biztosítani a téliesítéssel – ismertette a munkálatokat az Emmi, hozzátéve: az előkészületek megkezdődtek, a kórház és a kivitelező műszaki szakemberei egyeztettek, a kivitelezés folyamata nem zavarja a betegellátást. Beszámoltak arról is, hogy jelenleg 47 beteget kezelnek a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Járványkórházában, ami nem egyezik a főépülettel. A mobil járványkórház megnyitásához szükséges személyi állomány rendelkezésre áll, a betegszám emelkedésével természetesen vezénylési terv alapján további orvosok, szakdolgozók, ápolók, betegszállítók bevonása szükséges – húzták alá.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.