Magyar falu program: újabb településeken javulhat az egészségügyi ellátás

Forrás: MTI2020. 09. 01. 12:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb településeken javulhat az egészségügyi alapellátás a Magyar falu program pályázatainak köszönhetően – közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint újabb 72 győztes pályázatot hirdetettek a Magyar falu program részeként korábban közzétett, orvosi rendelők fejlesztését célzó pályázati kiírása kapcsán.

A támogatás az ötezres és ez alatti, állandó lakosságszámú településeknek új, többcélú egészségügyi létesítmény létesítését vagy már meglévő önkormányzati tulajdonban lévő létesítmény átalakítását, felújítását, korszerűsítését, illetve az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését teszi lehetővé. A nyertesek listája elérhető a Kormány.hu honlapon – tudatták.

Emlékeztettek: a kormány a Magyar falu programon keresztül 2019 óta több mint tizenkétmilliárd forintot fordított az egészségügyi alapellátás fejlesztésére. Orvosi rendelők fejlesztésére összesen 405 település pályázott sikerrel – fűzték hozzá. Mint írták, a program kiemelt célja az ötezer lélekszám alatti vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, a népességcsökkenés megállítása és az életminőség javítása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.