időjárás 25°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Nemcsak rémisztő képződmények, de kirekesztők is a magyarok

Veres László István
Forrás: Facebook
2020.09.04. 17:51
Nemcsak rémisztő képződmények, de kirekesztők is a magyarok

Ez az ábra azt mutatja meg, hogy az OECD-n belül, az egyes országok társadalmai mennyire nyitottak a kulturális, társadalmi sokféleséggel szemben. Az adatok pontosan mutatják, hogy Magyarország messze a legelutasítóbb a kulturális különbségekkel szemben – közölte Facebook-oldalán egy, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által készíttetett grafikont kommentálva Niedermüller Péter.

A főváros VII. kerületének polgármestere, aki januárban „rémisztő képződményeknek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket, azt tartja a legdrámaibbnak, hogy a tanulmány állítása szerint 2008 és 2018 között 40 százalékponttal csökkent a sokféleség társadalmi elfogadottsága Magyarországon. „Az Orbán-kormány idegenellenes, bevándorlásellenes, antiszemitizmust, cigányellenességet eltűrő, a melegeket megbélyegző, kirekesztő, mindezt durván és alantas módon kihasználó politikája ide vezetett. Innen kell majd újrakezdenünk 2022-ben” – vonta le a tanulságot Niedermüller, akinek pártja, a Demokratikus Koalíció is támogatóként állt be Bíró László jelöltsége mögé. Mint ismert, a jobbikos politikus, aki összellenzéki jelöltként méreti meg magát az október 11-i időközi országgyűlési választáson Szerencsen, korábban nyíltan antiszemita és cigányellenes kijelentéseket tett közösségi oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.