Öt év börtönt érhet a nemi erőszak

Tetten érték a rendőrök az alvó nővel közösülő férfit, a bíróság már meg is hozta a döntését

Végh Attila
Forrás: ugyeszseg.hu2020. 09. 09. 16:11
Tetten ért erőszakoskodó
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első fokon öt év börtönbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság egy erőszakoskodó férfit. A tárgyalásról már nem is engedték el, a szeptember 4-ei döntés ellen beadott fellebbezést elutasítva szeptember 9-én, a jogerős bírói döntésig letartóztatásba került az elkövető.

Gyalog indult haza egy átmulatott éjszaka után augusztus 8-án hajnalban egy esztergomi férfi. Több rendezvény volt előző éjjel a városban, többek között egy kocsmában is, pont arra, amerre a férfi útja vezetett. A szórakozóhely napfelkeltére már bezárt, ám az utolsó vendég, egy fiatal nő nem tudott hazamenni, ittassága miatt a vendéglő előtti virágágyásban ágyazott meg magának és elaludt. A hazafelé tartó férfi észrevette a nőt, bemászott mellé, majd miután meggyőződött arról, a nő annyira ittas, hogy semmiféle rázogatásra, ütögetésre nem reagált lehúzta annak nadrágját és alsóneműjét, majd az eszméletlen nő akarata és beleegyezése nélkül közösülni kezdett vele.

Az esztergomi rendőrkapitányság járőrei észrevették a közösülő párt, akik ellen először közszemérem megsértése miatt kívántak intézkedni. Amikor kiderült, mi a helyzet, a nőhöz mentőt hívtak, kórházba szállították, alkohol az alkoholmérgezés mellett nőgyógyász is megvizsgálta, visszaigazolva az erőszakos közösülés nyomait. A férfit előállították, szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult ellene eljárás. A férfi beismerte a tettét, a szakértők pedig megállapították, a sértett nem volt olyan állapotban, hogy beleegyezhetett volna az aktusba, az erőszakoskodó ezt használta ki.

A nyomozást gyorsított eljárásban lezárták és az Esztergomi Ügyészség bíróság elé állítás javaslatával fejezte be az ügyet. Az elsőfokú bíróság, helyben hagyva az ügyészség javaslatát öt éves börtönbüntetésre ítélte az erőszakolót. A döntés miatt a vádlott és ügyvédje is fellebbezett, a másodfokú eljárásban november elején kerülhet sor tárgyalásra. Addig azonban a vádlott nem védekezhet szabadlábon, tartva a szökésétől a bíróság helyben elrendelte letartóztatását, melyek panaszát a hatóság elutasított, a férfi a börtönből megy majd a következő tárgyalásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.