Bérgyilkossal akarta elintézni a családi viszályt

Húgát akarta megvédeni agresszív férjétől az a budapesti férfi, aki bérgyilkost keresett.

Végh Attila
2020. 10. 05. 17:44
Gyanúsított elfogása
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr Főkapitányság október 5-én vádemelési javaslattal küldte el Fővárosi Ügyészség részére annak a nyomozásnak az iratait, amit az év elején emberölés előkészülete bűntett gyanúja miatt rendeltek el. A BRFK nyomozói szereztek tudomást arról, hogy egy férfi bérgyilkost keres alkalmi ismerősei körében.

A 36 éves budapesti H. Krisztián volt az, aki fel akart bérelni valakit egy ember megölésére. A gyanúsított a húgát akarta védeni, akit agresszív férje rendszeresen bántalmazott, válásról pedig hallani sem akart. A bántalmazótól a családtagok, így H. Krisztián is tartottak. A férfi úgy gondolta, az a legegyszerűbb, ha alkalmi ismerősei között kezd el érdeklődni, hol találhat valakit, aki pénzért elvállalná az emberölést. A nyomozás során beszerzett adatok szerint talált is valakit, aki azt mondta, érdekli az ajánlat. H. Krisztián először telefonon, majd egy találkozón is megerősítette ismerősével, el akarja tüntetni sógorát. Személyesen is találkoztak, Budapesten, a Határ úton egy szálloda előtt, ahol már a konkrét összeg is szóba került. Az ismerős ötmillió forintot kért a megbízó nyírmadai sógorának megöléséért, mint később elmondta, nem gondolta komolyan, kíváncsi volt mit akar a bérgyilkost kereső férfi.

H. Krisztián ezt az összeget sokallta, így végül nem egyeztek meg. A rendőrségen később már ő is úgy nyilatkozott, nem gondolta komolyan a megbízást, és elég pénze sem volt erre. A Magyar Nemzet információi szerint arra számított, hogy mivel olyan ismeretségi körben kereste a végrehajtót, ahol a sógora is megfordult, ezzel ráijeszt a férfira és az elhagyja a húgát.

Horváth László büntetőjogász szerint a szándék – amikor H. Krisztián magában kigondolta és eljátszott a tervvel – még nem, de a bűncselekmény előkészülete, az, hogy vállalkozót keresett terve végrehajtásához már büntetendő, Ráadásul az előzményekből az derült ki, a gyanúsított komolyan gondolta az emberölésre való felbujtás kísérletét, kereste erre a megfelelő embert, ajánlatot kért. Ha lett volna pénze és talált volna egy olyan bűnözőt, aki valóban elvégezte volna a megbízást, akkor ma befejezett emberülés ügyében nyomozna a rendőrség.

Az utóbbi években három bérgyilkosság ügyében is nyomozott a magyar rendőrség. Idén májusban emeltek vádat egy 47 éves budapesti ügyvédnő ellen, aki szintén egy rokona férjét akarta megöletni és hetvenezer eurót ajánlott a bérgyilkosnak. A megbízott, akit egy ügyfele ajánlott, átverte, pénzért eladta a terveket a célpontnak, aki feljelentést tett a rendőrségen. 2019 januárjában egy 19 éves Fejér megyei fiú ajánlott egymillió forintot vagyonos vállalkozóként ismert szülei megöléséért, a rendőröknek az a férfi szólt, akinek a fiú a pénzt a bérgyilkosságért felajánlotta, a megbízási díj átadásakor csaptak le rá a rendőrök. 2018 októberében fogták el a nyomozók azt a 63 éves asszonyt, aki 2000 tavaszán adott megbízást férje megölésére. A bérgyilkos motorral érkezett, tíz lövést adott le a célpontra, három el is találta a férfit, aki túlélte a merényletet. 18 évvel a támadás után derült ki, az áldozat felesége volt a megbízó, akit rendszeresen bántalmazott. A nő el akart költözni, ezért meglopta a férjét és félt, hogy lebukik, ezért úgy döntött, férje megölésével vet véget házasságuknak. A bérgyilkossággal megbízott K. Lajos 2016-ban egy másik bűncselekmény elkövetése közben lebukott, egyik társának mesélt a korábbi kalandjairól, így nyitották meg újra az aktákat a nyomozók.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.