Beszélgetésre hívta az SZFE oktatóit és hallgatóit Káel Csaba

A sztrájkolók korábban elzárkóztak mindennemű párbeszédtől, most viszont elfogadták a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos meghívását.

Hertelendy Gábor
2020. 10. 11. 16:10
Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkereste és formális beszélgetésre hívta Káel Csaba mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) oktatóinak delegációját – derül ki az egyetem hallgatói önkormányzat (HÖK) közösségi oldalán feltüntetett közleményéből.

A kormánybiztos meghívása október 12. hétfőre szól, melyet a HÖK elfogadott.

A küldöttség tagjai közül az oktatókon kívül a hallgatók is részt vesznek a tárgyaláson.

Mint ismert, a sztrájkolók a napokban nem engedték be – immár második alkalommal – Szarka Gábort a Vas utcai épületbe, aki a pénzügyi dokumentumokat, iratokat szerette volna aláírni, hitelesíteni. A kancellár bejelentette, hogy az intézmény fenntartója nem felelős az SZFE blokád alatt lévő épületeiért, és a továbbiakban a vezetőség egy új épületben folytatja a munkát. A hallgatók a Pesti TV-nek elismerték, hogy a korábbi állításokkal ellentétben a blokád előre begyakorolt performansz volt, amelyet az Origó birtokába jutott levél szerint az augusztusi táborban mutattak be a diákoknak.

Az egyetemen még mindig nem kezdődött el hivatalosan az oktatás.

Bár a vezetőséget „emberi tárgyaknak” nevező Upor László egykori rektorhelyettese elfogadhatatlannak tartotta a félév esetleges elhalasztását, korábban ő maga kérvényezte a tanítás felfüggesztését.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.