Brutális lakbéremelést kapnak a nyakukba a miskolci bérlők a városvezetéstől

Közleményben figyelmeztet a Fidesz–KDNP miskolci képviselőcsoportja a baloldali városvezetés lakbéremelésére.

Magyar Nemzet
Forrás: FIDESZ-KDNP miskolci képviselőcsoportja2020. 10. 26. 18:51
null
Miskolc, 2009. január 23. Salamon Zsolt (b) járőrvezető és Goda Ferenc városőrök járőrszolgálatban. Sikeresen működik Miskolc avasi lakótelepén a városőrség. A lakóknak megnövekedett a biztonságérzete, miután a városőrök folyamatos jelenlétének köszönhetően kevesebb lett a közlekedési szabálysértés, nagyobb a rend, a tisztaság, a közterületeken csökkent a bűncselekmények száma, valamint visszaszorultak az éjszakai csendháborítások a mintegy 40 ezer embernek otthont adó Avason. A két hónapig tartó próbaszolgálat 20 millió forintos költségét az önkormányzat fedezte, a kedvező tapasztalatok után Miskolc vezetése úgy döntött, hogy továbbra is alkalmaz majd városőröket. MTI Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutálisan megemelték az önkormányzati lakások bérleti díját Miskolcon, ahol ezzel számos bérlőt a fizetőképtelenség szélére sodort az önkormányzat – írta közleményében a helyi Fidesz–KDNP. Kiemelték: több százezer forintos terhet jelenthet évente egyes lakóknak a lakbérek emelése és a bevezetett kaució.

A Fidesz–KDNP miskolci önkormányzati képviselői szerint a város vezetése a miskolci polgárok zsebében turkálva akarja megoldani az észszerűtlen városgazdálkodás következtében keletkezett költségvetési hiány egy részének pótlását. A kormánypárti képviselők azt követelik, hogy Miskolcon álljanak vissza a hosszú évek óta változatlan lakbérek. Az észak-magyarországi nagyváros jelenleg ellenzékben levő képviselői többször is jelezték már, hogy a tavaly ősszel megválasztott balliberális városvezetés az általa felhalmozott több milliárdos költségvetési hiányt, a várost egyre inkább fenyegető csődveszélyt és saját megélhetését is a miskolciak zsebéből kívánja megoldani.

A képviselők hozzátették, azokat a főként idős és családos embereket hozza nehéz helyzetbe a baloldal, akik nem képesek nagyobb terhek elviselésére. Kijelentették, sarcnak tekinthető az egyoldalú, senkivel nem egyeztetett irgalmatlan emelés, cserébe a bérlők semmit nem kapnak. A lakbérek emelése nem az elhanyagolt és lepusztulni látszó lakókörnyezet megújítására, a város által meg nem oldott illegális szemétlerakók megszüntetésére, az utak, a közbiztonság javítására megy, hanem a városvezetés okozta gazdasági hibák befoltozására.

A baloldali városvezetés a kormánypárti képviselők szerint nem ad a miskolciaknak, nem ad a lakásbérlőknek, hanem követel, sőt elvesz. A közleményben a Fidesz–KDNP képviselőcsoport tagjai felszólították a polgármestert és a baloldali képviselőket is, hogy ne a kiszolgáltatott és érdekeiket megvédeni nem tudó lakásbérlőkkel, családokkal, nyugdíjasokkal fizettessék meg saját tehetetlenségük árát. A kormánypárti városatyák szerint az elmúlt években bebizonyosodott, hogy adó- és díjemelések nélkül is építhető Miskolc, munkával, értéket teremtő városvezetői javaslatokkal kell gyarapítani a várost, nem pedig a kiszolgáltatott bérlőktől beszedett pénzből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.