Hiteltelen a Bagdy Emőke ellen aláíró pszichológusok névsora

Bárki könnyedén feliratkozhat az állítólagos pszichológusokat és pszichiátereket tartalmazó listára.

Forrás: vasarnap.hu2020. 10. 14. 15:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen megkérdőjelezhető a Bagdy Emőke pszichológus professzor ellen fellépő szakemberek állásfoglalásának hitelessége, ugyanis bárki könnyedén feliratkozhat az állítólagos pszichológusokat és pszichiátereket tartalmazó listára – szúrta ki a Vasárnap.hu.

Az aláírásokat egy Google-dokumentumban gyűjtik, amihez a név, a foglalkozás és a munkahely megadásával lehet csatlakozni, de a kezdeményezők arra kérnek mindenkit, hogy csak azok írják alá a tiltakozást, akik tényleg a pszichológus szakma képviselőinek mondhatják magukat.

A rendszer viszont nagyon egyszerűen játszható ki, amit a Vasárnap.hu olvasói be is bizonyítottak. Többen álnéven, fiktív munkahelyet feltüntetve regisztráltak fel, majd a jelentkezést követően azonnal meg is jelentek a kamu adatok a több mint ezer személy nevét tartalmazó listán. A sikeres műveletet követően a rendszer újra felajánlotta, hogy csatlakozni lehet a tiltakozó pszichológusok névsorához: ezúttal persze egy másik kitalált nevet és munkahelyet megadva, de ismét gond nélkül tudtak csatlakozni az aláírókhoz. A portál azt is megemlítette, hogy a listán szép számmal találhatók olyan nevek is, akiket hosszas keresgélés után az interneten és egyéb nyilvántartásban sem találtak meg.

Ismert: a Meseország mindenkié című, genderideológiát tartalmazó kiadvány mellett állást foglaló több mint ezer pszichológus közleményt adott ki, amelyben elhatárolódtak minden olyan szakembertől – köztük Bagdy Emőkétől is –, akik velük ellentétes véleménynek adtak hangot. Emellett a professzor asszonyt a szakmaiatlanság, a tudománytalanság, sőt a gyűlöletkeltés szándékával is megvádolták, amiért ő tudományos tényekre alapozva világított rá a mesék által történő korai érzékenyítés veszélyeire a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában. A neves szakember lapunkban reagált az aláírók által megfogalmazott rágalmakra, és kijelentette, hogy sohasem keltett gyűlölet, nem is fog, de a tudomány nevében tiltakozik az alaptalan vádak ellen, hiszen az általa elmondott tények cáfolhatatlanok, és nem a közízlés hivatott eldönteni azok igazságát. A klinikai szakpszichológus védelmére és szakmai érdemeinek az elismerésére támogató petíció indult, amelyet már több mint húszezer ember írt alá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.