időjárás 4°C Ignác 2023. február 1.
logo

Ismét Túrós Andrást választották az Országos Polgárőrszövetség elnökévé

Forrás: MTI
2020.10.17. 20:29

Ötödik alkalommal választották meg az Országos Polgárőrszövetség (OPSZ) elnökének Túrós Andrást a szövetség szombati közgyűlésén – közölte a szervezet.

Közleményükben idézték Túrós Andrást, aki a küldöttgyűlésen elmondta: az elmúlt öt évben összetartás és egységes gondolkodás, tenni akarás jellemezte a szövetséget, amely hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt öt évben jelentősen javultak Magyarország közbiztonsági mutatói.

Az elnök beszámolója szerint az elmúlt öt évben a polgárőrök összesen 45,5 millió órát töltöttek szolgálatban – ebből hétmilliót a rendőrséggel közösen – több százezer jelzésadással éltek, hatezer eltűnt személy felkutatásában vettek részt, valamint közel harmincezer esetben értek tetten bűnelkövetőket.

Mindehhez az is kellett, hogy a Belügyminisztérium mind szakmailag, mind erkölcsileg támogassa a civil mozgalmat, emellett jelentős anyagi támogatást is kap évente a szervezet – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.