Tízmilliós tartozás miatt ásták el a milliomost

A gyilkosság vádlottja életfogytiglani fegyházat, a felbujtó, valamint a bűntárs húsz év fegyházat kaphat bizonyítottság esetén.

2020. 11. 13. 17:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott pénteken abban a büntetőügyben, amelyben az ügyészség három férfit előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével, valamint társtettesként csoportosan elkövetett kifosztás bűntettével vádol. A Fővárosi Főügyészség a vádiratban minősített emberölés tettesi alakzatával és a sértett csoportos kifosztásával vádolt elsőrendű vádlottra, H. Richárdra életfogytiglani szabadságvesztést, míg a felbujtó másodrendű vádlottra, E. Krisztiánra és a bűnsegéd harmadrendű vádlottra, S. Bencére – szintén halmazati büntetésként – határozott idejű szabadságvesztést indítványozott a bíróságnál.

A vádlottak tagadnak és tárgyalást akarnak.

A vád lényege szerint a 47 éves, luxusautókkal kereskedő újpesti milliomos, A. Csaba még 2018-ban adott kölcsön tízmillió forintot a vád szerint felbujtó újpesti férfinak. Ő egy befektetéshez kérte a pénzt, az üzletben társa volt a másik két vádlott is, így áttételesen mindhárman adósai voltak A. Csabának. Az adósság visszafizetését különböző indokokkal halasztgatták, majd elhatározták, hogy fizetés helyett inkább „eltüntetik” a milliomost. A felbujtó az újpesti Erdősor utcába, a kiserdőhöz hívta a milliomost, hogy ott megadja az adósságát, mert odahozza egy neki tartozó. Végül Újpest belterületén, tavaly május 5-én a felbujtó és későbbi gyilkosa felvették A. Csabát a Suzuki Swiftjükbe és elindultak vele, csakhogy nem a kiserdőhöz, hanem Szentendrére, ahol egy elhagyott kertben előre megásták a vállalkozó sírját. A vádirat szerint a gyilkosságot az elsőrendű vádlott vállalta, aki

az interneten kutatást végzett a végrehajtáshoz, hogy miként kell fojtózsinórt készíteni és azt használni,

valamint megállapodtak abban is, hogy az ehhez szükséges eszközöket megvásárolják, a holttest elrejtésének helyszínét kiválasztják, a vállalakozó sírját előre kiássák.

Szentendre felé tartva még az autóban, a hátul ülő elsőrendű vádlott zsineggel megfojtotta A. Csabát, majd a szentendrei telekhez érve kifosztották, elvették a nála lévő készpénzt, az óráját, illetve nyakláncát, amelyet a későbbiek során egy budapesti ékszerboltban el is adtak, majd a holttestet eltemették.

Az előkészítő ülésen egyik vádlott sem ismerte be bűnösségét és nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról sem, így a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Ezt követően a vád és a védelem képviselői előterjesztették bizonyítási indítványaikat.

A bíróság a 2021. február 17-re tűzte ki az első tárgyalási napot, amelyen a vádlottak kihallgatása várható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.