Cáfolja a kórház a kegyeletsértő álhíreket

Közleményben cáfolta a Markusovszky kórház az intézményről a baloldali sajtóban megjelent kegyeletsértő álhíreket.

Munkatársunktól
2020. 11. 24. 20:14
Strasbourg, 2020. november 13. Koronavírussal fertõzött beteget gurítanak ki hordágyon egy mentõhelikopterbõl a strasbourgi Hautepierre kórház elõtt 2020. november12-én. A beteget a Métropole de Lyon területi önkormányzat egyik kórházából hozták, ahol már nem volt több szabad betegágy a koronavírusos betegek számára. MTI/AP Fotó: Jean-Francois Badias
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombathelyi Markusovszky kórház közleményben cáfolta az intézménnyel kapcsolatban a baloldali sajtóban megjelent kegyeletsértő álhíreket. – Sajnálatos, hogy míg az orvosaink és ápolóink megfeszített munkával küzdenek a betegek gyógyulásáért, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat és támadják a kórház dolgozóit – írták a keddi közleményben, amelyben a 24.hu oldalán megjelent „Már nem tudják tárolni a holttesteket a szombathelyi kórházban” cikkre reagáltak.

Közölték: a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház patológiai osztályának bonctermében 31, külső telephelyein 12 férőhelyes halotthűtő van. – Ez általában elegendő, amennyiben azonban további helyekre van szükség, akkor a Temetkezési Vállalat kapacitásai is rendelkezésre állnak. Ahogy az egész világon, úgy a járványhelyzet miatt a mi kórházunkban is megnövekedett az elhunytak száma, a hűtési kapacitást ezért más halotthűtők igénybevételével növeltük, és ha szükséges, tovább növeljük – fejtették ki.

Az álhíreket számos baloldali sajtóorgánum átvette. Állítólagos szemtanúkra hivatkozva egyebek mellett azt írták, hogy a kórház proszektúráján kedd reggelre „annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz elhunyt egymás hegyén-hátán a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.