A Fidesz együttérzését fejezte ki az osztrák emberek felé

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség mély megdöbbenéssel értesült a Bécsben, hétfő este elkövetett szörnyű terrortámadásról. A magyar kormánypárt közleményében kifejtette: osztoznak a hozzátartozók gyászában és együttérzésüket fejezik ki az osztrák nemzet felé.

Forrás: MTI - OS2020. 11. 03. 15:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség mély megdöbbenéssel értesült a Bécsben, hétfő este elkövetett szörnyű terrortámadásról – írja közleményében a magyar kormánypárt.

Osztozunk a hozzátartozók gyászában és együttérzésünket fejezzük ki az osztrák nemzet felé – írják a távirati irodához eljuttatott közleményükben.

A mostani és az elmúlt hetek támadásai is egyértelműen megmutatták, hogy a közös európai kultúránk és értékeink a terrorizmus célkeresztjébe kerültek. Azonban nem lehet elhallgatni a terrortámadáshoz vezető okokat sem, a bevándorlással együtt ugyanis a terrorizmus is Európába költözött, ahol tömegesen megjelentek a migránsok, ott iszlamista terrortámadások történnek. A Fidesz-KDNP az egyetlen magyar pártszövetség, amely ellenzi a bevándorlást és mindent megtesz azért, hogy Magyarországból ne legyen bevándorlóország. Nem fogadjuk el Brüsszel nyomásgyakorlását, nem engedjük, hogy a magyar emberek akarata ellenére bevándorlókat erőltessenek Magyarországra – olvasható a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség által kiadott közleményben.

Hajtóvadászat a terroristák után, lezárták Bécset

Legalább négy ártatlan áldozata és tucatnyi sebesültje van az Ausztria fővárosában, Bécsben hétfő este történt iszlamista terrormerényletnek. Egy támadót lelőtték a hatóságok, egyet elfogtak, s jelenleg is aktívan keresik a lehetséges társaikat. Bécsben a legmagasabb szintű készültség van érvényben, a belvárost lezárták. A rendőrség hétfő este még arról számolt be, hogy több fegyveres kezdett el lövöldözni Bécs belvárosában este nyolc óra körül, hat különböző helyen. A rendőrség jelenleg több mint húszezer videófelvétel segítségével próbálja megállapítani, hogy pontosan hány merénylő lehetett. A közösségi médiában megjelent, nem ellenőrzött felvételeken az volt látható, hogy fegyveresek járják az utcákat, és véletlenszerűen adnak le lövéseket a belvárosban sétáló és az éttermek teraszain ücsörgő emberekre. Az egyik felvételen egy gépkarabéllyal felfegyverzett, világos ruhába öltözött, csuklyás férfi látható. A halálos áldozatok között két nő és két férfi van. Tizenöt embert szállítottak kórházba, köztük egy rendőrt. Heten válságos állapotban vannak – közölte kedden a Bécsi Egészségügyi Szövetség szóvivője. Ausztria szombaton újabb korlátozásokat jelentett be a koronavírus-járvány miatt, amelyek éppen mától lépnek életbe. Az új intézkedések miatt bezárnak az éttermek, bárok, kávézók, és kijárási tilalom lép életbe este 20 óra után reggel 6 óráig. A támadás még pont a karantén és a lezárások előtti utolsó este érte az osztrák fővárost, ami miatt sok ember volt az utcákon. A támadás este 20 óra körül kezdődött a belvárosi Seitenstettengasse utcában. Ott található egy zsinagóga is, és az első híradások a zsinagógát ért támadásról szóltak, de az intézmény a merénylet pillanatában zárva volt, így továbbra sem tudni, hogy kapcsolatban van-e a terrortámadással. A hatóságok tájékoztatása szerint a lelőtt merénylő az Iszlám Állam terroristacsoport szimpatizánsa volt, otthonát átkutatták. Gerhard Pürstl, Bécs rendőrfőnöke tájékoztatása szerint a merénylőt a hatóságok néhány perccel a támadás után ártalmatlanították.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.