Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

A turizmus jövője Eger jövője

A családtagokat is beleszámítva a város lakosságának több mint a harmada érintett Eger turizmusában. Az ágazat támogatásával sok-sok munkahely megvédhető volna. De most már az önkormányzaton a sor.

Kerékgyártó György
2020. 11. 19. 20:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos tényre hívja fel a figyelmet egy összefoglaló, amelyet az Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület adott közre: a hevesi megyeszékhely munkavállalóinak húsz százaléka a turizmusban dolgozik, vagyis ha a munkavállalók családtagjait is beszámítjuk, akkor jól látható, hogy a város lakosságának több mint harmada érintett az ágazatban. Tehát most, hogy a járványügyi helyzet miatt az ágazat nehéz helyzetbe került, a város lakosságának harmada aggódhat a munkahelyek miatt.

A város látványosságaiért sokan érkeznek ide, ezért a turizmus Eger gazdaságának egyik alappillére Fotó: Wikipédia

Orosz Lászlóné Ibolya fideszes képviselő az Eger Hírek közlése szerint arra tett javaslatot, hogy az önkormányzat próbáljon meg a vállalkozásokról terhet levenni. A tavaszi hullámban az önkormányzat átcsoportosította a bérleti díjakat, azokat épp most, az újabb válsághelyzetben kellene kifizetniük az érintetteknek. A képviselő a novemberi díjak elengedésében látja a megoldást.

Úgy fogalmazott, a kormány többféle módon igyekszik segítséget nyújtani a vállalkozásoknak, most már az önkormányzaton a sor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.