Hétfő estétől ingyenesen lehet parkolni a parkolóházakban éjszaka

Arra kötelezik a bevásárlóközpontokat, hogy megnyissák és ingyenessé tegyék a parkolóházaikat este 7-től reggel 7 óráig.

Munkatársunktól
2020. 11. 23. 11:46
null
Győr, 2020. június 5. A győri kórház közelében lévő, háromszintes és 359 autó befogadására alkalmas Dr. Petz Lajos Parkolóház az átadása napján, 2020. június 5-én. MTI/Krizsán Csaba Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő este 7-től lép életbe a parkolóházak ingyenes éjszakai használatáról szóló, szombaton bejelentett kormányrendelet – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányrendelet arra kötelezi a bevásárlóközpontokat, hogy megnyissák és ingyenessé tegyék parkolóházaikat az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban.

A döntés célja a járvány terjedésének lassítása – hangsúlyozta a szóvivő. Mint mondta, a rendelet szerint a P+R parkolóházak, zárt felszíni parkolók és nem zárt felszíni parkolók díjfizetés nélkül vehetők igénybe éjszakánként. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

A rendelet az állami tulajdonú cégek közterületi parkolóit is ingyenesen használhatóvá teszi. A szóvivő kitért arra is, hogy a szociális intézményekben már elkezdődött a tömeges szűrés, továbbá a köznevelési intézményekben, bölcsődékben és óvodákban is zajlik a 200 ezer embert érintő program. A tömeges tesztelés a mostaninál átfogóbb képet ad majd a járványhelyzetről – jelezte a kormányszóvivő. A kormány és a szülők is azért küzdenek, hogy ne kelljen iskolákat bezárni – közölte Szentkirályi Alexandra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.