időjárás 23°C László 2022. augusztus 8.
logo

Most összefogásra van szükség, nem álhírterjesztésre

Forrás: MTI, FACEBOOK.COM/hollikistvan
2020.11.11. 14:45
Most összefogásra van szükség, nem álhírterjesztésre

Már meg is indult a baloldali hangulatkeltés „a kamupártok elleni” törvénymódosításról – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: az egyes választási tárgyú törvények módosításáról kedden benyújtott javaslat célja a kamupártok indulásának megakadályozása azzal, hogy országos listát csak az a párt állíthat, amelyik a 106-ból legalább 50 egyéni jelöltet állít. Ez már elég biztosíték a valódi támogatottságra – mutatott rá.

Hollik István hangsúlyozta:

a módosítás nem kényszeríti közös listára a baloldali pártokat, állíthatnak akár két külön listát is. Minden ezzel ellentétes állítás csak hangulatkeltés

– értékelt.

A kommunikációs igazgató szerint szintén hangulatot kelt és nem mond igazat az, aki a parlament normál működését összemossa a járvány elleni védekezéssel.

Leszögezte:

az Országgyűlés normál rendben működik és működni is fog. Bármelyik országgyűlési képviselő, illetve a kormány törvényjavaslatot nyújthat be, amit meg fognak vitatni.

Hollik István azt is mondta, ettől teljesen függetlenül, kedden a kormány rendkívüli felhatalmazást kapott 90 napra a járvány elleni védekezéshez. De csak ehhez, ezt a két dolgot ezért nem lehet összekeverni – hangsúlyozta.

Veszélyhelyzetben most végképp nincs szükség az álhírterjesztésre, most összefogásra van szükség – jelentette ki a kommunikációs igazgató.

A korlátozó intézkedések enyhítik az egészségügy terheltségét

A védekezés legfontosabb aspektusát jelentik a korlátozó intézkedések, rendelkezésre áll minden védőfelszerelés, de az egészségügyet nem lehet túlterhelni, az ott dolgozókat kímélnünk kell, ők vannak most a frontvonalban – mondta az igazságügyi miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

Varga Judit szerint a korlátozó intézkedésekkel lassítani lehet a járvány terjedését annak érdekében, hogy ne terheljék túl az egészségügyi rendszer kapacitásait, főleg a humánerő-kapacitásokat.

A veszélyhelyzet meghosszabbításával összefüggésben azt mondta: természetes dolog kellene hogy legyen, hogy egy veszélyhelyzetben az ellenzék támogatja a nemzeti erőfeszítéseket, ennek most azért van hírértéke, mert „van egy nagyon rossz tavaszi tapasztalat”. A miniszter úgy véli, a természetes az, ha veszélyhelyzetben mindenki összefog, félreteszi a napi politikai vitákat és arra koncentrál, hogy az emberek élete, egészsége ne legyen veszélyben,

Varga Judit megköszönte az ellenzék képviselőinek, hogy a veszélyhelyzet 90 napos hosszabbítását ezúttal támogatták, és a tavaszival ellentétben ezúttal „felismerték végre a történelmi pillanatot”.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.