időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Soros György: Magyarország és Lengyelország ellen fel kell lépni

Magyar Nemzet
2020.11.19. 09:31
Soros György: Magyarország és Lengyelország ellen fel kell lépni

Magyarország és Lengyelország ellen uszít Soros György a Project Syndicate oldalán megjelent véleménycikkében. A tőzsdespekuláns úgy fogalmazott, hogy Magyarország és Lengyelország ellen fel kell lépni, mivel szerinte mindkét állam hallatlan módon megsérti a jogállamiságot. Soros arról értekezett, hogy az Európai Unió nem engedhet a két ország „zsarolásának” az EU hétéves költségvetése és a 750 milliárd eurós segélycsomag vitája kapcsán. Legújabb offenzívájában a milliárdos gondosan felépített kleptokráciaként említi a nemzeti kabinetet, amely szerinte „alkotmányos trükkökkel [...] kilopta az ország szemét”. A tőzsdeguru a magánalapítványok létrehozása mellett a lélegeztetőgép-beszerzést is korrupciónak nevezte, egyúttal a baloldal kétharmados győzelmét tartja kívánatosnak a 2022-es választáson. Továbbá Soros a jogállami mechanizmus meglétét már tényként kezelte, s az ő értelmezésében, ha nem fogadják el az EU új költségvetési tervezetét, akkor az év végén lejáró büdzsé azzal kiegészítve él tovább, hogy hazánk és a lengyelek nem juthatnak támogatáshoz.

Mint ismert, Soros György erős befolyást gyakorol Brüsszelre, ő maga rendszeresen egyeztet az EU-s intézmények liberális vezetőivel, köztük Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság jelenlegi alelnökével, s számos NGO-ja is folyamatosan kilincsel a brüsszeli hivatalnokoknál.

Soros György azzal vádolja a kormányt, amit ő maga akart megtenni

Soros György, a milliárdos spekuláns régóta feni a fogát Magyarországra. A kilencvenes években az OTP-ben látott fantáziát, amit akár meg is vásárolt volna, ám az üzlet végül kútba esett. Később, 2008-ban megpróbálta bedönteni a pénzintézetet, amely óriási hullámokat generált volna, ám terve ismét kudarcot vallott. Soros ma megjelent írásában pont azzal vádolja a magyar kormányt, amit ő akart megtenni: ki akarta rabolni az országot.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.