Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Feljelentették Korózst az álmentős kamuvideója miatt

Tényi István tett feljelentést Korózs Lajos ellen, akiről kiderült, hogy a végleges videót látva tiltakozó Németh Athinát egyszerűen elhajtotta, a nő elmondása szerint. Korózs viselkedése kimerítheti a személyes adattal való visszaélés fogalmát.

2020. 12. 02. 15:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tényi István a ma kiderült részletek alapján tette meg feljelentését az MSZP-s Korózs Lajos ellen. Németh Athina a Ripostnak mondta el, hogy jóhiszeműen nyilatkozott a népjóléti bizottság elnökének, majd amikor a kész videóban látta, hogy Korózs az OMSZ székháza előtt vezeti fel az őáltala elmondottakat, tiltakozott annak publikálása ellen. Németh Athina elmondása szerint jelezte Korózsnak, hogy ő soha nem dolgozott az OMSZ-nél, és ha a videót így közzéteszi, abból baj lehet. Korózs a beszámoló szerint annyit reagált, hogy már publikálta a videót, és nem érdeklik a kételyek.

Tényi István szerint az ügyben így

felmerülhet a személyes adattal visszaélés vétség gyanúja.

A személyes adattal visszaélés vétség megállapításának feltétele a haszonszerzési célzat, vagy célzat nélkül is a jelentős érdeksérelem mint eredmény.

A feljelentés után a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálhatja ki, hogy Korózs tette valóban személyes adattal való visszaélés volt-e. A váratlan fordulat után még nagyobb bajba kerülhet az MSZP egészségpolitikusa.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.