Nem mindennapi karácsonyi üzenet érkezett

Dacolva a rohanó világgal.

2020. 12. 20. 8:45
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak pár nap, és itt van a karácsony. Mindenkinek, így Felhévizy Félixnek is vannak gyermekkori emlékei a karácsonyról. Mindenkiben él egy kép a meghitt családi együttlétről, az ablakpárkányon megragadó hó porhanyós érintéséről.

Sajnos ezek a képek az idő múlásával elhalványodnak, de sohasem törlődnek véglegesen az emlékezetünkből.

A karácsonyi készülődés közben Felhévizy szemei előtt fel-fel villannak emlékei: a csillagszóró színes fényénél mosolygó pufók kisgyermek mosolya, amint az tompán visszatükröződik a foncsorozott piros üvegdísz párás felületéről. Édesapja mély hangja és a csengő finom rezdülése, mely a feldíszített fához hív. Hiszen megszületett a kis Jézus.

Megszületett és boldogan fekszik a biztonságot adó, meleg jászolban. A csillogó karácsonyfa alatt, pedig sorakoztak az ajándékok. A színes csomagolópapírok mind-mind egy-egy titkot rejtettek.

Csodálatos emlékek ezek.

A mai rohanó világ nem kedvez az ünnepeknek, nem kedvez a karácsonynak sem. Hiszen ilyenkor lelassul az idő körülöttünk, nem érdekel a morcos főnök, a pimasz eladó, csak csend, béke és nyugalom van.

– A szeretet ünnepe egyben a családok ünnepe is, tehát tegyük félre a gonosz vírust és a mindennapi élet marcangoló gondjait és legyünk ismét csillogó szemű pufók kisgyerekek – ezzel a gondolattal kíván önöknek áldott ünnepet Felhévizy Félix hírlapíró.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.