Orbán legnagyobb ellenfele előbújt a rejtekhelyéről

Modern hadüzenet érkezett.

2020. 12. 06. 8:45
null
George Soros, Chairman of Soros Fund Management, listens during a seminar titled "Charting A New Growth Path for the Euro Zone" at the annual International Monetary Fund and World Bank meetings September 24, 2011 in Washington, DC. AFP PHOTO/Brendan SMIALOWSKI (Photo by BRENDAN SMIALOWSKI / AFP) Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félix az adventi készülődés közben is szerét ejti, hogy rendszeresen böngéssze a baloldali sajtót is. Ezúttal a Népszavában talált egy felkavaró publicisztikát. Nem is akárkinek a tollából, maga Soros György volt a szerző.

Mint azt a baloldali ellenzéktől nap mint nap halljuk, Soros-terv nem létezik, ennek ellenére a nyílt társadalom eszméjét kitaláló spekuláns immár a vezető baloldali napilapban mutatta ki a foga fehérjét. Gyakorlatilag a hadüzenettel felérő írás pontosan bemutatja, hogy is képzeli el Soros a jövőt.

A pénzügyi lenyúlást örökjáradék-kötvénynek, a magyar–lengyel vétó megakadályozását megerősített együttműködési eljárásnak, a körmönfont spekulációt pedig segítségnyújtásnak nevezte el, hogy pc legyen és könnyebben le lehessen tolni Brüsszel torkán.

De a sorok között könnyű olvasni, többek közt ezt írja a pénzmogul:

„(...) Kiderült, hogy létezik egy egyszerű mód a vétó megkerülésére: az úgynevezett megerősített együttműködési eljárás. Ezt a lisszaboni szerződés vezette be azzal a kifejezett céllal, hogy jogalapot teremtsen az euróövezet további integrációjához, de még soha nem alkalmazták erre a célra. Nagy érdeme, hogy fiskális célkitűzések esetén is alkalmazható. A tagállamok egy alcsoportja meghatározhatja a költségvetést, és megállapodhat a finanszírozás módjáról – mondjuk egy közös kötvény útján. (...)”

– Helyben vagyunk. Fifikás ám a jó George bácsi – fortyogott magában a hírlapíró. – Megmentőként, filantrópként (sic!) jelenhet meg Brüsszel előtt, prezentálva a saját örökjáradék-kötvényét, a csúf, gonosz, ördögi magyar–lengyel összefogás ellenében. Ez bizony egy modern, XXI. századi hadüzenet, nincs mese. A gátlástalan pénzügyi hadviselés korát éljük.

– Meg kell akadályozni ezt az ördögi tervet! – erre a határozott véleményre jutott Felhévizy, majd a remény jegyében meggyújtotta a második gyertyát is az adventi koszorúján.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.