A hazai beruházások most aranyat érnek

A beruházások most aranyat érnek – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Bock Hungária Kft. stratégiai partnerségi szerződésének aláírásán kedden Nemesvámoson. A német cég száz munkahelyet teremt a Veszprém megyei településen.

Forrás: MTI2020. 12. 15. 17:47
null
A beruházások összértéke 606 millió forint, amelyhez a kormány 282 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít Fotó: KIRALY MARTON KKM Forrás: FACEBOOK.COM/SZIJJARTO.PETER.OFFICIAL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

a legfontosabb gazdaságpolitikai feladat, hogy a kormány megvédje az emberek munkahelyeit, és az esetlegesen elvesző munkahelyek helyére újakat hozzanak létre.

Ehhez a munkanélküliséggel szemben folytatott harchoz pedig szövetségesekre van szükség, azokra a vállalatokra, amelyek a nehéz körülmények között sem elbocsátanak, hanem fejlesztenek – jelentette ki.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte:

a Noszlopon, Ajkán és Nemesvámoson működő Bock Hungária Kft. 606 millió forintos beruházást hajt végre, megvédve kilencszáz munkahelyet. Ehhez a kormány 282 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. A társaság emellett egy Nemesvámosról elköltöző gyár helyére beköltözve száz munkahelyet teremt.

 

A beruházások most aranyat érnek, a Bock Hungária beruházása pedig több szempontból is túlmutat önmagán: modernizálja a...

Közzétette: Szijjártó Péter2020. december 15., kedd

Szijjártó Péter hozzátette: a kormány a beruházásokért folytatott világgazdasági versenyben aratott egy újabb fontos győzelmet, Magyarország legfontosabb gazdasági és kereskedelmi partnerétől, Németországból érkezik a Bock Hungária Kft. beruházása.

A beruházások összértéke 606 millió forint, amelyhez a kormány 282 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít
Fotó: Facebook.com/Szijjártó.Péter.Official

Tájékoztatása szerint a kormánynak már 87 stratégiai partnere van, amelyek több mint kétszázezer embernek adnak munkát Magyarországon.

Amióta megkötötték a stratégiai együttműködéseket, a partnerek 24 ezer új munkahelyet hoztak létre Magyarországon

– emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Ovádi Péter, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: az elmúlt években új óvodával, sportcsarnokkal, utakkal, agrárlogisztikai központtal gazdagodott a település, az iskola felújítása pedig folyamatban van.

Hermann Bock, a Bock Hungária Kft. tulajdonosa elmondta: a társaság irodabútorokat gyárt, valamint autóipari beszállítóknak is termel. Nemesvámoson beruházásuk első, száz új munkahelyet teremtő fázisában kétezer-egyszáz négyzetméter gyártóterületet és több mint kétezer-ötszáz négyzetméter raktárterületet vesznek át az MTD Hungária Kft.-től, és újítanak fel.

Ezzel párhuzamosan Noszlopon négyszáz négyzetméterre növelik gyártóterületüket, bővítve kapacitásukat. Emellett új gépeket – köztük hét fröccsöntőgépet – is vásárolnak Ajkára, valamint Nemesvámosra.

Hermann Bock hangsúlyozta: a Bock Kft. olyan beruházások mellett kötelezi el magát Magyarországon, amelyek a termelés hozzáadott értékét növelik.

A Bock Hungária Kft. éves árbevétele tavaly meghaladta a 14,735 milliárd forintot, és a megelőző évben is kevéssel maradt csak 14 milliárd forint alatt. Ebből az export tavaly 14,667 milliárd forint volt, és a megelőző évben is 13,5 milliárd forint körül alakult. A cég az elmúlt három évben átlagosan kilencszáz dolgozót foglalkoztatott Magyarországon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.