Tízszer annyit fizet a salgótarjáni polgármester, mint amennyi a bevétele

Senki nem látott lehetőséget Salgótarjánban a pályázati pénzen megépült játszóház üzemeltetésében. Az önkormányzat most olyan szerződést kötött, amely szerint a bérleti díj több mint tízszeresét adja a város ahhoz, hogy a játszóház működni tudjon.

Kerékgyártó György
2020. 12. 30. 10:44
null
Salgótarjánban a megszorítással keresik a kiutat Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A salgótarjániak azt hitték, ebben az évben már nem kell több politikai botránnyal szembenézniük. Tévedtek. Most derült fény arra, hogy a város szocialista vezetője hogyan szórja ki két kézzel a közpénzt az ablakon – tájékoztatta lapunkat Fenyvesi Gábor, a Fidesz salgótarjáni szervezetének alelnöke.

Salgótarján pályázati pénzből épített játszóházat: 280 millió forintot nyert el, amit 68 millió forint önrésszel kellett kiegészítenie. A város megpályáztatta a játszóház üzemeltetését, azonban ezek a kiírások nem lettek sikeresek, gyakorlatilag senki nem látott lehetőséget, fantáziát egy ilyen létesítmény helyi működtetésében.

Így aztán a város szocialista polgármestere, Fekete Zsolt, élve azzal a lehetőséggel, hogy a járványügyi helyzet miatt egy személyben dönthet, kötött egy olyan szerződést, amely minden észérvet nélkülöz. A szerződés értelmében a város öt évre bérbe adta a játszóházat egy üzemeltetőnek, aki havonta 97 800 forint bérleti díjat fizet ezért, s ezt a város 1 250 000 forinttal támogatja. Ez az összeg öt év alatt 75 millió forintra rúg. Ezt a város még kiegészíti, ugyanis a szerződés értelmében rövid időn belül 18 millió forintot költ eszközbeszerzésre és infrastruktúra-fejlesztésre.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.