Közelebb került a családok legmagasabb szintű védelmének biztosítása

„A járványhelyzet ellenére eredményes évet zárt és közelebb került a családok legmagasabb szintű védelmének biztosításához az Igazságügyi Minisztérium (IM) mind a jogalkotásban, mind pedig a jogalkalmazásban” – írta a miniszter a közösségi oldalán hétfőn.

Forrás: MTI2020. 12. 14. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit bejegyzésében közölte, hogy az egyházi és civil szervezetekkel kialakított együttműködésben több konkrét javaslat született, és ezeket feldolgozva készült el a családjogi civil munkacsoport 163 oldalas munkaanyaga.

Hozzátette: a közös munka eredményeként olyan területeken építhettek a szervezetek tapasztalataira, mint például a gyermekvédelmi jelzőrendszer, a kapcsolati erőszak és a gyermekkori bántalmazás elleni jogintézmények és érvényesülésük, továbbá a kapcsolattartás, valamint a személyi állapotot érintő perek szabályozása és gyakorlata.

Varga Judit kiemelte továbbá a közvetítői eljárások tapasztalatainak „becsatornázását”, a kapcsolódó büntető anyagi, végrehajtási és eljárásjogi jogintézményeket és azok gyakorlatát, valamint a büntető-, polgári és közigazgatási bírósági és hatósági eljárások közötti párhuzamosságok megszüntetését.

A miniszter hangsúlyozta: a szegedi és kecskeméti központok decemberi megnyitásával idén megduplázták az áldozatsegítő központok kapacitását is, amelyek immár az ország hat megyeszékhelyén működnek.

„A civil és egyházi szervezetekkel jövőre is folytatjuk a hatékony együttműködést, hogy minden bajbajutotthoz eljusson az üzenet: van segítség!” – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon.

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2025259724159640/3957189767633283/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.