Betarthatatlan ígéretet kapott a Jobbik ifjúsági tagozata

A Magyar Nemzet értesülései szerint Jakab Péternek a párt széthullásközeli állapotban lévő tagsága miatt kulcsfontosságú, hogy a Jobbik ifjúsági tagozatának támogatását megtartsa. Az egyezség szerint ha a fiatalok keményen dolgoznak a kampányokban, cserébe néhányuk helyet kap a következő Országgyűlésben.

Vizvári Soma
2021. 01. 22. 5:45
POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI Anita; Z. KÁRPÁT Dániel; DUDÁS Róbert; JAKAB Péter
Budapest, 2020. január 25. Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (j2), valamint Potocskáné Kőrösi Anita, Z. Kárpát Dániel (b2) és Dudás Róbert alelnökök érkeznek a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatóra a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befutó listás helyeket ígért a Jobbik elnöksége a párt ifjúsági tagozatának, cserébe a borsodi kampányban elvégzett munkájukért

– tudta meg a Magyar Nemzet a Jobbik belső ügyeire rálátó forrástól. Mint elmondta: a párt tagsága a teljes széthullás közelében van, olyannyira, hogy a borsodi időközi választás előtt már alig tudtak aktivistákat mozgósítani, így a Jobbik vezetésének az ifjúsági tagozathoz kellett fordulnia. Forrásunk szerint a fiatalok oroszlánrészt vállaltak az antiszemita botrányáról elhíresült Bíró László melletti kampányolásban, de ehhez arra a nagyvonalú ígérgetésre is szükség volt, amivel Jakabék kecsegtették őket.

Értesülésünket egy másik, szintén a Jobbik belső dolgaiban jártas forrásunk is megerősítette, hozzátéve: ezt az ígéretet szinte biztosan nem fogja tudni teljesíteni a pártvezetés, hiszen az sem valószínű, hogy a jelenlegi képviselőik közül mindannyian befutó helyet kaparintanak meg a Gyurcsány Ferenc vezette szivárványkoalíció közös listáján.

– Ha az ifjúsági tagozat tagságában tudatosul, hogy átejtették őket, és kimennek a vezetés alól, akkor gyakorlatilag nem lesz, aki dolgozzon Jakabéknak a következő kampányban – vélekedett.

A Jobbik elnökségének tehát kulcsfontosságú, hogy fenntartsa a lelkesedést az ifjúsági tagozat berkein belül, csakhogy ez már most is komoly nehézségekbe ütközhet. Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Demokrata hetilap értesülései szerint a Jobbik ifjúsági tagozata nemrég ultimátumszerű levelet intézett a pártvezetéshez. A Keresztesy Gergő által vezetett ifjúsági tagozat azt követelte, hogy a párt vezetése azonnali hatállyal távolítsa el Béres Ferenc Attila kommunikációs igazgatót. Mint ismert, Béres egyben a Zsúrpubi.hu nevű jobbikos bulvároldal kiadójának igazgatója is.

A párt tagsága a teljes széthullás küszöbén van, alig tudnak aktivistákat mozgósítani
MTI/Kovács Tamás

A lap forrása ráadásul azt állította: Keresztesyék határozott felszólítása hosszú folyamat eredménye, az utolsó csepp az a Jobbik Facebook-oldalán megjelent fotómontázs volt, amelyen feszületet a kezükben tartó emberek láthatók, és amellyel a párt kommunikációja Donald Trump és Orbán Viktor támogatóit kívánta kigúnyolni.

A Demokrata információi szerint az ifjúsági tagozat fellépésének következtében Béres Ferenc Attila magyarázkodásra kényszerült, de lényegében munkatársaira kente a felelősséget. A pártelnökség pedig nem távolította el pozíciójából, vagyis Keresztesyék legfőbb követelése nem teljesült.

Az ifjúsági tagozat elnöke a Jobbik sajtóosztályán keresztül kiadott csütörtöki közleményében tagadta a Demokrata állításait, hangsúlyozva: teljes egységben dolgoznak a kormányváltásért. Keresztesy Gergő továbbá kijelentette: megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Egyik forrásunk az üggyel kapcsolatban azt állította:

kérdéses, hogy meddig tartanak még ki Keresztesyék a jelenlegi vezetés mellett. – A legtöbben közülük jobboldali, polgári és keresztény családokból jönnek, ezért nehezen tudják elfogadni, hogy Jakabék összefogtak Gyurcsánnyal – fejtette ki.

Vonának is sok volt a jobbikos kereszténygyalázás

A Jobbik provokatív, a keresztény embereket kigúnyoló fotómontázsára a párt volt elnöke is felháborodott hangnemben reagált.

Most tényleg a feszület meg Jézus a legnagyobb probléma a NER-rel? Annyi mindent lehetett volna még róluk mutatni! Miért pont ezt kellett? Ez a Jobbik problémája?” – írta Vona Gábor a Facebook-oldalán. „Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t…” – tette hozzá. A botrányos fotómontázst Balczó Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője is elítélte. A politikus a Facebook-oldalán úgy fogalmazott: „Ne gyűlöletkeltésben akarjuk legyőzni a Fideszt!”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.