Brutális megszorító csomagot jelentett be Tatabánya polgármestere

A város balliberális vezetője mintegy 25 hivatali dolgozó mellett elköszönt MSZP-s helyettesétől is.

2021. 01. 07. 16:53
null
20200730_Tatabánya Közgyűlés fotó: Szász Dalma Kitti Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra Fotó: Szász Dalma Kitti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körülbelül két tucat munkatársat bocsátott el a tatabányai polgármesteri hivatalból a város balliberális polgármestere – erről Szücsné Posztovics Ilona a Facebook-oldalán maga tett bejelentést. A politikus az elbocsátásokat is magában foglaló megszorító csomagot azzal indokolta, hogy az önkormányzati bevételeknek a járványhelyzet miatti csökkenése, valamint a kormányzati elvonások érdemben veszélyeztetik a közszolgáltatások biztosítását, ezért felelős vezetőként kénytelen lépéseket tenni a város pénzügyi helyzetének javításáért.

– Csökkentem a T-Szol Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági pozícióit, valamint a közvetett önkormányzati tulajdonban lévő cégek esetében a felügyelőbizottságok tagjainak létszámát.

A törvényben előírt minimális feltételeket betartva összességében kettővel kevesebb igazgatósági tagra, és kilenccel kevesebb felügyelőbizottsági tagra lesz szükség. Ezzel az intézkedéssel a nehéz helyzetben lévő önkormányzati cégek tulajdonos által rájuk rótt többlet-teherviselését csökkentem – magyarázta Szücsné Posztovics Ilona.

A balliberális politikus kiemelte azt is, hogy a képviselői tiszteletdíjak harmincszázalékos csökkentésével az önkormányzat képviselői, bizottsági tagjai is kiveszik részüket a közös tehervállalásból, egyben szolidaritásukat fejezik ki a város felé.

Emellett, szavai szerint, a költségek racionalizálásához a polgármesteri hivatal kiadásainak felülvizsgálata és csökkentése is hozzátartozik, amellyel a cél legalább háromszázmillió forint megtakarítása.

– A munkámat segítő főállású alpolgármesterek száma egy főre csökken. Ezentúl nem a hűséget, hanem a teljesítményt kívánjuk díjazni, így a 2018-ban bevezetett „hűségpénzt” megszüntetjük.

Egyes feladatokat összevonunk, így az előző ciklusban felduzzasztott munkavállalók létszámát hozzávetőleg tíz százalékkal csökkentjük, ugyanakkor az ügyfélbarát ügyintézés javítását továbbra is szem előtt tartjuk – fogalmazott Tatabánya első embere.

Arról nem beszélt, hogy a kirúgásokról a fűnyíróelv alapján, politikai alapon, vagy más logika mentén határozott. S nem tett arról sem említést, hogy az MSZP-s alpolgármester elbocsátása mellett csökken-e a DK-s alpolgármester, vagy a saját javadalmazása. Nem tért ki arra sem, hogy a spórolás miatt mondott-e fel a 2019-es önkormányzati választások után általa megkötött tanácsadói, illetve ügyvédi megbízási szerződéseket, és ha igen, akkor hányat. A helyiek attól tartanak, hogy e téren nem takarékoskodik a város balliberális vezetése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.