Ma is kevesebb az új fertőzött, mint tegnap

Újabb 1410 fővel emelkedett egy nap alatt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban, és elhunyt 114 beteg. Eddig összesen nyolcvanezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 01. 02. 9:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1410 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 326 688 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 114 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9781 főre emelkedett – írta a Koronavírus.gov.hu, központi tájékoztató oldal.

A gyógyultak száma is folyamatosan emelkedik, jelenleg 163 403 fő, az aktív fertőzöttek száma 153 504 főre csökkent. 5529 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 402-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig összesen nyolcvanezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása.

A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések. Az eddig érkezett Pfizer-vakcina negyvenezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé.

Több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre és Békéscsabára is szállítottak az oltóanyagból. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek.

Az év első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, akkor Magyarországra további oltóanyagok is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni.

A védőoltásra eddig közel 600 ezren regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon és postai úton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.