Készül a zuglói kutyás stratégia és cselekvési terv

A napokban egyeztet a XIV. kerületi önkormányzat a tervezésre felkért szakmai szervezettel arról, hogy hol a legszükségesebb kutyafuttatókat létesíteni. Ideje a cselekvésnek, Zugló több pontján van szükség ilyen létesítményekre.

Kerekgyártó György
2021. 01. 13. 12:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakran kell intézkedniük az önkormányzati rendészeknek a Kerékgyártó utca és a Szuglói körvasútsor metszésében található játszótéren: a kutyatulajdonosok közül sokan ugyanis ezt használják kutyafuttatónak. A rendész udvarias felszólítására a válasz mindig ugyanaz: „nincs kiírva”, „miért nem építenek futtatót”.

A töltésoldal remek terep a sétáló kutyáknak Fotó: a szerző

Mint azt korábban megírtuk, a Szuglói körvasútsor kedvelt útvonala a zuglói és a túloldalról átjáró pestújhelyi kutyásoknak, mert egy hosszú szakasza földút, a vasúti töltés ligetes oldala pedig kiválóan alkalmas a sétáltatásra.

A kérdéssel, hogy miért nem épült eddig futtató a területen, november legelején kerestük meg az önkormányzatot. Akkor az derült ki, hogy korábban már végeztek lakossági felmérést, de akkor a Kerékgyártó utca egy másik szakasza merült fel lehetséges helyszínként. A lakossági felmérés munkáját egyébként ősszel a ZöldEb egyesület vette át az önkormányzattól, amelynek elnöke akkor úgy tájékoztatott, egy hónapja vették át a dokumentációt, annak elemzése folyik. Most, másfél hónap elteltével újból megkérdeztük Hirbek Edina elnököt, hol tart a tervezés. Tájékoztatása szerint az egyesület a napokban egyeztet az önkormányzattal a kutyás stratégiáról és cselekvési tervről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.