időjárás 13°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Kiverte a biztosítékot a jobbikos kereszténygyalázás a párt ifjúsági tagozatánál

Vizvári Soma
2021.01.21. 11:12
Kiverte a biztosítékot a jobbikos kereszténygyalázás a párt ifjúsági tagozatánál

A Demokrata értesülései szerint

a Jobbik ifjúsági tagozata ultimátumszerű levelet intézett a Gyurcsány vezette szivárványkoalícióba betagozódó párt elnökségéhez.

A Keresztesy Gergő által vezetett testület azt követelte, hogy a párt vezetése azonnali hatállyal távolítsa el Béres Ferenc Attila kommunikációs igazgatót. Mint ismert, Béres egyben a Zsúrpubi.hu nevű jobbikos bulvároldal kiadójának igazgatója is.

A lap úgy fogalmaz: a határozott felszólítás hosszú folyamat eredménye volt, a balratolódás ellenére a pártban maradtak közül is egyre többen torkig vannak a primitív szociális uszítással és az eredeti értékekkel ellentétes gyűlölködő, gyalázkodó hangnemmel, aminek legutóbbi botrányos példája volt a Donald Trump és Orbán Viktor támogatóit szándéka szerint pellengérre állító fotómontázs, melyen feszületet a kezükben tartó emberek láthatók.

Hozzáteszik:

a forrongás következtében Béres Ferenc Attila magyarázkodásra kényszerült, de lényegében munkatársaira kente a felelősséget. A pártelnökség viszont nem távolította el pozíciójából, vagyis az ifjúsági tagozat legfőbb követelése nem teljesült.

Frissítés: A Jobbik ifjúsági tagozata tagadja, hogy levelet küldött volna az elnökségnek a kereszténygyalázás miatt

Keresztesy Gergő, a Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke csütörtöki, a Jobbik sajtóosztályán keresztül kiadott közleményében úgy fogalmazott: – semmilyen levelet nem küldtünk a Jobbik elnökségének; soha, semmilyen ultimátumban nem követeltük a kommunikációs igazgató felmentését, és soha, semmiféle ultimátumot nem intéztünk a Jobbik vezetéséhez! Tudjuk, hogy ez a Fideszben és a Fidelitasban szocializálódott kormánypárti bértollnokoknak hihetetlennek tűnik, de a mi közösségünkben véleményszabadság van, és még soha nem volt példa arra, hogy a Jobbik vezetése megpróbálta volna elnyomni tagjaink véleményét bármilyen kérdéssel kapcsolatosan.

Hozzátette: – A cikk hazugságaival szemben a Jobbik és a Jobbik Ifjúsági Tagozatának vezetői, illetve tagjai teljes egységben dolgoznak a kormányváltásért!

Keresztesy ezen felül kijelentette: – A cikk hazug állításai miatt megtesszük a szükséges jogi lépéseket.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom korábbi elnöke szerint a pártja jelenleg balról előzi a DK-t

Zsúrpubi.hu: a Jobbik heccportálja

A Demokrata a jobbikos bulvároldal „munkásságának” egyik legfontosabb mérföldkövét is felidézi. Például amikor „Orbán Viktor tenyésztőasszonyaként”, másutt „szülészügyi miniszterként” emlegették Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert, aki – ahogy a Zsúrpubi.hu fogalmaz – „arról beszélt, hogy a nőnek azért mégiscsak inkább teljesítenie kéne azt a bizonyos ellési minimumot, amit Kövér László és Kovács Ákos már évekkel ezelőtt követelt”. A Demokrata leszögezi: fontos tudni, hogy mindez szerző megjelölése nélkül jelent meg, vagyis a szerkesztőség hivatalos, egységes álláspontjának minősül.