Óbuda DK-s polgármestere kiadta az útját a kerületi lapkiadónak

Huszonöt év után a Kiss László balliberális polgármester által irányított óbudai képviselő-testület szerződést bontott a kerület önkormányzati lapját kiadó Impress-Régió Kft.-vel. A Karalyos József vezette cég viszont nem tétlenkedett: a megújult Óbuda Újság első megjelenésével szinte egy időben egy új kiadvánnyal állt elő.

Magyar Nemzet
Forrás: Óbuda Újság, A Kerület2021. 01. 17. 6:55
null
Az Óbuda Újság kéthetente 75 ezer példányban jelenik meg Fotó: obuda.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kerület címmel új lapot indított az Óbuda Újság korábbi kiadója, az Impress-Régió Lapkiadó Kft. Történt ugyanis, hogy a Kiss László vezette önkormányzat már nem kívánta fenntartani az említett lapkiadóval kötött szerződését, akiknek ezért tavaly decemberben menniük kellett.

Az olvasóknak szóló búcsúüzenetében Karalyos József, a lap főszerkesztője hangsúlyozta: míg Óbuda korábbi polgármestereivel, Tarlós Istvánnal és Bús Balázzsal tizenkét, illetve tizenhárom évig dolgoztak együtt kiegyensúlyozott légkörben,

a DK-s polgármesterrel való első találkozás után mindkettejük számára világosság vált, hogy a világról és a jövőről is más elképzelésük van.

De mivel a szerződésben foglaltak alapján a kiadónak és az önkormányzatnak is kötelezettségei voltak egymás felé, az ügyvezető szerint az utolsó év korrekt módon telt el.

Január elejétől viszont munkába állt az új csapat, így az óbudaiak lapja formailag és tartalmilag is megváltozott. Utóbbit mi sem bizonyítja jobban, mint az a kétoldalas cikk, amelyben mindenáron az önkormányzatok kivéreztetését igyekeznek bizonygatni.

Az Óbuda Újság kéthetente 75 ezer példányban jelenik meg
Fotó: Óbuda.hu

A kormány intézkedéseit bíráló terjengős írás viszont aligha ért el jelentősebb olvasottságot: a kerületi lakosok ugyanis arról panaszkodtak a közösségi oldalon, hogy a megújult kiadványt még a megjelenést követő napokban sem találták a postaládájukban. Pedig az újdonsült lappal a kerület első embere biztosra akart menni.

A Kontra.hu információi szerint – miközben Kiss László a tavalyi költségvetésben több ponton is növelte a lakosság terheit – az újságjukra szánt kiadásokat ötvenmillió forinttal emelte meg.

Az Óbuda Újság korábbi kiadóját viszont a kerület ura sem tudta ellehetetleníteni: alig néhány nappal a hivatalos önkormányzati újság megjelenése után ugyanis

A Kerület névvel – amit a III. kerület futballcsapatának régi elnevezéséből kölcsönöztek – máris új magazinnal álltak elő.

Karalyos József főszerkesztői köszöntőjében leszögezte: a régi csapattal ott folytatják a szerkesztői munkát, ahol decemberben kénytelenek voltak abbahagyni, mert az óbudaiak tájékoztatása immár negyedszázada az életük részévé vált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.