Sok a rejtély a szilveszteri gázolás körül

Halálos közlekedési baleset ügyében indított vizsgálatot a rendőrség, de sok a tisztázatlan körülmény.

Végh Attila
Forrás: police.hu2021. 01. 02. 11:58
Baleseti helyszín- gázolás
Forrás: pollice.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2020. december 31-én 19 óra 45 perc körül a 41-es számú főúton, Nyíregyháza és Napkor között. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi elgázolt egy gyalogost. A baleset következtében az úttesten szabálytalanul közlekedő nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési baleset ügyében rendelt el vizsgálatot, jelenleg is tart a helyszínelés során rögzített nyomok elemzése. A Magyar Nemzet információi szerint

az esettel kapcsolatban több olyan bizonyíték is van, amely tüzetesebb vizsgálatot követel. A 35 éves áldozat táskája eltűnt, pénztárcáját a balesettől tizenöt kilométerre találták meg, öltözéke sem volt összhangban a téli, éjszakai esős időjárással.

A baleset helyszínén talált nyomok szerint a 35 éves áldozat szabálytalanul, a menetirány szerinti bal oldali útszél helyett a 41-es főút közepén gyalogolt, nem viselt fényvisszaverő mellényt, ami a KRESZ szabályai szerint kötelező az éjszakai gyalogos közlekedés esetén. A gázolás szakadó esőben, rossz látási viszonyok között történt, a gyalogos nyilvánvaló szabálytalanságai ellenére vizsgálják a nőt elütő gépkocsi vezetőjének felelősségét is.

A nő akkora ütést kapott a gázolás során, hogy a helyszínen életét vesztette. Személyazonosságának megállapítása nem volt egyszerű, mert a nőnél nem voltak iratok, telefonjának híváslistája alapján tudták meg, ki is az áldozat.

A tárcáját a baleset után órákkal, a gázolástól 15 kilométernyire, egy benzinkút közelében találták meg az úttesten, mire az iratok alapján beazonosították a tárca tulajdonosát, a nő már halott volt.

A táska még nem került elő, a rendőrség közlekedésrendészeti helyszínelői a nő feltételezett útvonala mentén keresik az elveszett tárgyat.

Az áldozat Nyíregyházán dolgozott, az óév utolsó napján is, este 18 óráig. A szabolcsi fővárostól húsz kilométerre levő Apagy településen lakott, a menetrend szerint aznap is negyven percenként indultak autóbuszok Nyíregyházáról a község felé, egészen 22 óráig, lett volna lehetősége tömegközlekedéssel hazajutnia. Egyelőre az sem tisztázott, a nő miért gyalog indult haza, szakadó esőben, miért vállalkozott arra, hogy ebben az időben három és fél órát sétál a húsz perces autóút helyett.

Az amúgy is kis forgalmú útszakaszon a december 31-i kései időpontban – a kijárási korlátozások előtti óra – gyér volt a forgalom, a rendőrség keresi, kik, merre láthatták útközben a gyalogost, esetlegesen kik ajánlhatták fel neki, hogy autóval hazaviszik, illetve hogy mikor, hogyan, miként került a balesettől több kilométerre az asszony tárcája.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.