Áldozata lányát támogatja a csantavéri bérgyilkos

A lelkiismerete szólalhatott meg a délszláv maffia bérgyilkosának tartott Dér Csabának, aki annak ellenére, hogy konokul tagadja, hogy ő lőtte volna agyon Vetula Lászlót Budapesten, az áldozat lányát komoly összeggel támogatja.

2021. 02. 16. 11:51
null
Dér Csaba Összveri azokat, akik nőkre támadtak és összezárják vele egy zárkába Forrás: hírTV Riasztás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mély emberi dráma bontakozik ki a nézők szeme előtt, akik ma este a HírTV Riasztás című bűnügyi műsorára kapcsolnak. Egy bérgyilkos áldozatának lánya, Vetula Vivien azt mondja apja vád szerinti gyilkosáról, Dér Csabáról:

„Hálával kell tartoznom neki, mert már most többet segített, mint édesapám bármikor.”

Jókora összeggel támogatja Vetula László lányát Dér Csaba, akit az ügyészség egy holland és egy magyar gyilkossággal is vádol. Dér tagadja a magyarországi kivégzést, a legutóbbi tárgyalásán meg is nevezte a gyilkost.

„A Vetula Lászlót az Elen lőtte le. Az Elen igazi neve Grsics Nemanja.” – mondta a csantavéri szerb-magyar állampolgárságú férfi, akit a délszláv kábítószer-maffia bérgyilkosának tartanak Szerbiában. Dér azt is bejelentette a bíróságon, hogy bár semmi köze a Pólus Center mögött végrehajtott bűncselekményhez, az áldozat lányát megsajnálta, és a jövőben anyagilag is támogatni fogja, mert „ő egy érzékeny ember”.

Dér Csaba azt állítja, megérte Európában maradnia a budapesti szerelme kedvéért, hiszen ő egy érzékeny ember
Fotó: HírTV Riasztás

Azt mondta erről januárban a Riasztás című műsorban:

– Szentimentális ember vagyok. […] Csehországból már rég elmentem volna, de megtudtam, hogy a barátnőm terhes lett, és vissza akartam jönni Csehországból, és húszezer eurót akartam adni a gyerekre. [..]) Nagy céljaim voltak, sok mindent terveztem. Megérte, mert ez egy romantikus szerelem volt. Rendes lány volt. Az igazi szerelemért megéri meghalni.

Dér Csaba eddig egy Hollandiában és egy Szerbiában elkövetett gyilkosságot vallott be, az ügyészség szerint azonban Vetula Lászlót is ő végezte ki.

– Ha megnézzük, hogy milyen bűncselekmények köthetők Dér Csabához, akkor csupa keményvonalas bűnözőt találunk. Ahol Dér Csaba neve felmerült, ott az áldozat minden esetben bűnöző volt – mondja erről Gulyás Krisztián, Dér Csaba ügyvédje.

Hogy miért esett meg a bérgyilkos szíve a budapesti áldozat lányán, arra magyarázat lehet, hogy mindkettejüknek sanyarú gyerekkor jutott. Vetula Vivien hatéves korában elvesztette az édesanyját, aki öngyilkos lett. Az állami gondozást úgy úszta meg, hogy a gyámhatóság végül a 67 éves dédnagymamáját bízta meg gyámjául. A vér szerinti apját életében mindössze kétszer látta, ennek ellenére állítja: gyönyörű gyerekkora volt, a dédinek köszönhetően, akinek a mai napig rengeteg hálával tartozik.

Vetula Vivien a Riasztás riporterével, Hatvany Istvánnal beszélgetett apja vád szerinti gyilkosáról
Fotó: HírTV Riasztás

Vivien azt mondta apjáról:

– Vártam, hogy majd megjelenik az édesapám, hogy szülinapom van, vagy bármiféle ünnep, egy anyák napja, egy évforduló vagy bármi, de soha nem jelent meg.

Gulyás Krisztián ügyvéd ehhez hozzátette: Dér Csaba nekem is sokszor említette, hogy olvasta Vetula László lányának a tanúvallomását, amiből kiderül, hogy az elhunyt nem igazán törődött a lányával.

Vivien az apjáról alig tudott valamit, azt tudta, hogy jó életszínvonalon él és rengeteget járt külföldre, hogy tőzsdével, autókereskedéssel foglalkozott és ingatlanokkal kereskedett. Amikor lelőtték Vetula Lászlót, a lányát a nevelőapja hívta fel a hírrel.

A vád szerint Vetula László és Dér Csaba 2018. szeptember 19-én találkozott a Pólus Center mögötti füves részen, a Szilas-pataknál. Amikor Vetula meg akarta kóstolni a megrendelt 11 kiló kokaint, Dér negyven centiméterről tarkón lőtte, a holttestet pedig a Szilas-patakba húzta.

– Nyilván biológiai édesapám, nagy kötődésem nem volt hozzá. Amikor szükségem lett volna rá, nem állt mellettem, annyira nem rendített meg, őszinte leszek. Nincs miért megrendítsen.

– mondta a történtekre reagálva Vivien, aki először Gulyás Krisztiántól, majd a Riasztás riporterétől hallotta, hogy Dér segíteni akar rajta anyagilag.

– Meghatódtam, megmondom őszintén. Elég lelkis típus vagyok. Nem is csak az anyagi részét nézni a dolognak, hanem, hogy valakitől önzetlenül kapok felajánlást, segítséget. Nekem ez iszonyatosan jól esett – fejtette ki Vivien.

A csantavéri férfi családi előélete nagyban hasonlít Vivienéhez. Az apja verte az anyját, rettegésben tartotta a családját. Dér 19 éves testvérét megölték, az anyja nem sokkal később öngyilkos lett.

Dér Csaba komolyan gondolta, hogy segít. Egy szép összeget már át is utaltatott Viviennek.

– Nekem ez most hatalmas segítség volt, amit szeretnék neki megköszönni. Remélem, majd személyesen is lesz rálehetőségem. Hálával kell tartoznom neki, mert már most többet segített, mint édesapám bármikor. [...] – Cukorbeteg is vagyok, ebből nagyon sok betegségem… sajnos szövődménye van már. Nyilván elsősorban az egészségemre fogom költeni, albérletben is lakom, erre is szeretnék fordítani, és volt sok adósságom is. A nagy részét már tudtam rendezni belőle.

Dér Csaba büntetőpere március elején folytatódik a Fővárosi Törvényszéken. A Riasztás ma esti adásából pedig azt is megtudhatják, mennyi pénzt kapott Vivien eddig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.