Az oltás ingyenes, de érdemes rendezni a járuléktartozást

Még három hétig, március 10-ig van lehetőségük a járuléktartozással rendelkezőknek kifizetniük az elmaradást. A koronavírus elleni oltás így is ingyenes, mégis érdemes az elmaradást pótolni mert az egészségügyi szolgáltatást már nem lehet érvénytelen tajszámmal igénybe venni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 21. 11:34
null
Balassagyarmaton már készülnek a tömeges oltásokra (a kép illusztráció) Fotó: MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Haladékot ad a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azoknak, akik hat hónapnál több egészségügyi járulékkal tartoznak.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára úgy tájékoztatott, 75 500-nál több adózó tartozása haladja meg az említett limitet, de ennek a fele külföldön él, csak eddig ezt nem jelentették az adóhatóságnak. Nekik utólag van lehetőségük a járuléktartozás törlésére.

Az oltás ingyenes lesz érvénytelen tajszámmal is, de az egészségügyi ellátásért fizetni kell
Fotó: MTI

A többieknek március 10-ig van lehetőségük a tartozás rendezésére, a NAV ekkor adja át az adatokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Adatkezelőnek, amely érvényteleníti az érintettek tajszámát.

Ez azt jelenti, hogy a tartózóknak már fizetniük kell, ha állami egészségügyi ellátásban akarnak részesülni. A tájékoztatásból kiderült, a koronavírus elleni oltást továbbra is mindenki ingyen kapja, az érvénytelen tajszámmal rendelkezők is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.