időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Az oltás ingyenes, de érdemes rendezni a járuléktartozást

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.02.21. 11:34
Az oltás ingyenes, de érdemes rendezni a járuléktartozást

Még három hétig, március 10-ig van lehetőségük a járuléktartozással rendelkezőknek kifizetniük az elmaradást. A koronavírus elleni oltás így is ingyenes, mégis érdemes az elmaradást pótolni mert az egészségügyi szolgáltatást már nem lehet érvénytelen tajszámmal igénybe venni.

Haladékot ad a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azoknak, akik hat hónapnál több egészségügyi járulékkal tartoznak.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára úgy tájékoztatott, 75 500-nál több adózó tartozása haladja meg az említett limitet, de ennek a fele külföldön él, csak eddig ezt nem jelentették az adóhatóságnak. Nekik utólag van lehetőségük a járuléktartozás törlésére.

Az oltás ingyenes lesz érvénytelen tajszámmal is, de az egészségügyi ellátásért fizetni kell
Fotó: MTI

A többieknek március 10-ig van lehetőségük a tartozás rendezésére, a NAV ekkor adja át az adatokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Adatkezelőnek, amely érvényteleníti az érintettek tajszámát.

Ez azt jelenti, hogy a tartózóknak már fizetniük kell, ha állami egészségügyi ellátásban akarnak részesülni. A tájékoztatásból kiderült, a koronavírus elleni oltást továbbra is mindenki ingyen kapja, az érvénytelen tajszámmal rendelkezők is.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.