időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Európában nemzeti-konzervatív ébredés érzékelhető

Forrás: Facebook
2021.02.09. 07:18
Európában nemzeti-konzervatív ébredés érzékelhető

A 2020 februárjában megkötött kétoldalú együttműködési megállapodás kibővítéséről tárgyalt az Alapjogokért Központ lengyel partnerszervezetével, a konzervatív Ordo Iuris jogi kutatóintézettel a hétvégén – számolt be róla közösségi oldalán a központ.

A két szervezet olyan összeurópai think tank hálózat létrehozását tervezi, amely

képes kellő súllyal fellépni és hangot adni az „Isten, haza, család” gondolatának a kontinenst uraló politikai vitákban.

– Európában igenis érzékelhető egy nemzeti-konzervatív ébredés. Bár a globális liberalizmus hívei azt állítják, hogy fogalmilag kizárt a konzervatív erők nemzetközi együttműködése, mi mégis be fogjuk bizonyítani, hogy tévednek. Mi nem nemzetek felettiségben, hanem a nemzeti erők közötti kooperációban gondolkodunk. Ennek egyik kiváló példája, hogy a tavalyi évben sikeres kampányt indítottunk az Ordo Iurisszal az Isztambuli Egyezmény uniós ratifikálása ellen – fogalmazott Szánthó Miklós, a Központ igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.