időjárás 4°C Ignác 2023. február 1.
logo

Kilép a Fidesz a néppárti frakcióból, ha elfogadják a tervezett alapszabály-módosítást

Magyar Nemzet
Forrás: FACEBOOK
2021.02.28. 15:24
Kilép a Fidesz a néppárti frakcióból, ha elfogadják a tervezett alapszabály-módosítást

„Elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak meg a kontinensen, a brüsszeli buborékban az Európai Néppárt képviselőcsoportja azon dolgozik, hogyan tudná a Fideszt kizárni a soraiból” – írta Novák Katalin a közösségi oldalán. A családokért felelős miniszter kifejtette, hogy

mivel a jelenleg hatályos szabályok szerint nem tudták keresztülvinni hazánk kizárását, most a szabályokat akarják megváltoztatni – visszamenőleges hatállyal.

Novák Katalin a bejegyzésében megjegyzi: „érdekes, hogy magukon nem kérik számon a jogelveket, a visszamenőleges hatály tilalmát.

Mindez számunkra elfogadhatatlan, ezért ma Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, amelyben jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból”.

A miniszter az írása végén úgy fogalmaz, hogy „a Néppárt lakosságarányosan legerősebb pártjaként nem nézzük tétlenül, ahogy a jobbközép tönkreteszi önmagát”.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.