Kilép a Fidesz a néppárti frakcióból, ha elfogadják a tervezett alapszabály-módosítást

Novák Katalin: A Néppárt lakosságarányosan legerősebb pártjaként nem nézzük tétlenül, ahogy a jobbközép tönkreteszi önmagát.

Magyar Nemzet
Forrás: FACEBOOK2021. 02. 28. 15:24
null
Extraordinary meeting of the EP Conference of Presidents with Ursula VON DER LEYEN, President of the European Commission Fotó: DAINA LE LARDIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak meg a kontinensen, a brüsszeli buborékban az Európai Néppárt képviselőcsoportja azon dolgozik, hogyan tudná a Fideszt kizárni a soraiból” – írta Novák Katalin a közösségi oldalán. A családokért felelős miniszter kifejtette, hogy

mivel a jelenleg hatályos szabályok szerint nem tudták keresztülvinni hazánk kizárását, most a szabályokat akarják megváltoztatni – visszamenőleges hatállyal.

Novák Katalin a bejegyzésében megjegyzi: „érdekes, hogy magukon nem kérik számon a jogelveket, a visszamenőleges hatály tilalmát.

Mindez számunkra elfogadhatatlan, ezért ma Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, amelyben jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból”.

A miniszter az írása végén úgy fogalmaz, hogy „a Néppárt lakosságarányosan legerősebb pártjaként nem nézzük tétlenül, ahogy a jobbközép tönkreteszi önmagát”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.