időjárás 20°C Amália 2022. október 7.
logo

Már az LMP is félti a Turjánost

Kerékgyártó György
Forrás: Facebook
2021.02.26. 13:55
Már az LMP is félti a Turjánost

A Magyar Nemzet cikkének megjelenését követően hirtelen megnőtt a XV. kerületi természetvédelmi területre, a Turjánosra eső figyelem. Már az LMP helyi szervezete is úgy véli, hogy környezetkárosítás miatt feljelentést kell tennie ismeretlen tettes ellen.

Három cikkben foglalkozott eddig a Magyar Nemzet azzal az elsőre érthetetlen ténnyel, hogy a XV. kerületben, a Szilas-patak melletti Turjános természetvédelmi területen irtják az erdőt. Mint azt megírtuk, a terület védelméért felelős Budapesti Természetvédelmi Őrszolgálat már októberben arról tájékoztatott, hogy a természetvédelmi terület egy része nem tartozik a fővároshoz, hanem magántulajdonban van, és ott a tulajdonosnak joga van a fakitermeléshez. A témával január 9. óta foglalkozik lapunk, legutóbbi cikkünk február 21-én jelent meg. A következő napon már arról írhattuk, hogy cikkünk hatására Tényi István bűncselekmény gyanúja miatt a Fővárosi Főügyészséghez fordult.

A hír ébresztette fel az önmagát kezdettől fogva zöldpártként definiáló LMP helyi szervezetét is. Szilvágyi László, a párt önkormányzati képviselője – ugyancsak február 22-én – azt jelentette be, hogy ők is rendőrségi feljelentést tesznek környezetkárosítás miatt. A kerület hivatalos honlapján megjelent újabb videó szerint ez meg is történt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.