Végső búcsút vettek Swendt Páltól

A Magyar Nemzet belpolitikai rovatvezető-helyettesét rokonok, barátok és kollégák kísérték utolsó útjára.

Magyar Nemzet
2021. 02. 19. 15:21
null
Mintegy százan vettek búcsút lapunk munkatásától Forrás: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végső nyugalomra helyezték pénteken délelőtt Budapesten, az Óbudai temetőben Swendt Pált. A Magyar Nemzet munkatársától rokonok, barátok, ismerősök és kollégák vettek búcsút. Lapunk belpolitikai rovatvezető-helyettese, újságírója 56 éves korában, január közepén hunyt el. Mint azt korábban megírtuk, Swendt Pál a főiskolai tanulmányai befejezése után lényegében végig a média környékén tevékenykedett, 2002-ben került először a Magyar Nemzethez. Később kipróbálta magát a bulvár területén is, de visszatért a politikai újságíráshoz, előbb a Magyar Hírlapnál, majd ismét a Magyar Nemzetnél dolgozott.

Sokan kísérték utolsó útjára lapunk munkatársát
Fotó: Kurucz Árpád

A G-napot követően több tucat kollégájához hasonlóan a Napi Gazdasághoz ment, majd a Magyar Időknél folytatta mint belpolitikai szerkesztő, később pedig mint belpolitikai rovatvezető-helyettes. A 2019-ben újrainduló Magyar Nemzet egyik alapembere volt. Munkája elismeréseként több kitüntetést is kapott, a Médianéző Központ tavaly a jó tollú újságírónak járó díjjal tüntette ki. A közelmúltban pedig az Országos Polgárőr Szövetségtől átvehette a Polgárőrség Sajtódíját is. Emlékét örökké megőrizzük!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.