A Város Mindenkié csoport csalódott a DK-s polgármesterben

A közös tulajdonunkat nem kiárusítani, hanem a köz javára kellene fordítani – írta a szervezet.

Magyar Nemzet
Forrás: A Város Mindenkié2021. 03. 26. 12:57
KARÁCSONY Gergely; HORVÁTH Csaba; SZANISZLÓ Sándor; TÓTH József; DOROSZ Dávid; KISS László; Pikó András
Folyik a munka Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Város Mindenkié (AVM) csoport nyílt levélben kéri Kiss Lászlótól, a III. kerület Gyurcsány-párti polgármesterétől a lakásprivatizáció leállítását. Mint a Soros Györgyhöz köthető szerveződés írta: az óbudai önkormányzat 13, nagyrészt komfortos ingatlant tervez privatizálni, és szerintük – bár az állami megvonások borzalmas helyzetbe hozzák az önkormányzatot –

az új vezetésnek be kell látnia, hogy az a gyorsan szerezhető pénz, amit a lakások eladásából remélnek, csak rövid távon és arányaiban rossz megoldást nyújt az elvonásokkal szemben.

„Nagy megpróbáltatás, hogy az állam által okozott hiányt milyen forrásokból fedezzék, ugyanakkor abban is hiszünk, hogy 2019-ben az újonnan megválasztott képviselők és polgármesterek abban a reményben kapták a választóktól a bizalmat, hogy máshogy csinálják. Máshogy, mint azt elődeik tették, és ebbe beletartozik az is, hogy megértik, felfogják, hogy az önkormányzati vagyont, azaz a közös tulajdonunkat nem kiárusítani, hanem felelős vezetőként a köz javára kell fordítani” – írta az AVM-csoport,

amelyet „fájdalmas meglepetésként ért”, hogy a Kiss László vezette kerület önkormányzati tulajdonban álló ingatlanokat szeretne értékesíteni.

„Az ingatlanok közül 7 komfortos és 4 összkomfortos, azaz bizonyára azonnal költözhető lenne rászoruló családok számára” – írták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.