A mucsai bunkóktól a patkányokon át a genetikusan alattvalókig

Rákay Philip médiaszakember sorra vette az elmúlt évekből a balliberális értelmiség azon magyargyűlölő, számos esetben egyenesen dehumanizáló kijelentéseit, amelyekben a Fidesz szavazóit hülyének, ostoba, tanulatlan, genetikailag alacsonyabb rendű vagy éppen állati sorba valónak állították be.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 03. 27. 12:19
Rákay Philip
Budapest, 2015. február 21. Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese, a zsûri tagja az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal címû televíziós showmûsor második középdöntõjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. február 21-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tájékozatlan, tanulatlan, mucsai bunkó. Ezt gondolják a híresen felvilágosult ballib értelmiségiek és politikusok mindenkiről, aki fideszes – kezdte mondandóját Rákay Philip a baloldali politika neves politikusairól és véleményvezéreiről készült Facebook-videójában.

A Fidesz 2018-as, újabb kétharmados győzelme után az Index.hu arról cikkezett, hogy aki a Fideszre szavazott, az hülye. A balliberálisok legolvasottabb portálja címlapján a következő cím jelent meg:

„Hogy lehetett ennyire hülye egész Magyarország?” – írták, majd azon lamentáltak, hogy „a kétharmad által sokkoltak, azaz a választók több mint fele” értetlenkedik a Fideszre szavazó tömegeken – idézte őket Rákay, aki hozzátette, hogy az indexes Földes András a magyar választók nagy részét hülyézte le.

Rákay Philip tételesen mutatta be a Fidesz szavazóit és a vidéki magyarságot lenéző és dehumanizáló balliberális politikusok és értelmiségiek kirohanásait
Forrás: Rákay Philip

– Egyre világosabb a főváros-vidék szembenállás is, és Budapestről nézve tényleg úgy tűnhet, hogy a közigazgatási határon túl tombol a gyűlölet és a rendpártiság – fogalmazott Rákay. A médiaszakember szerint a momentumos Gyurcsány-fiúk is színt vallottak a vidéki emberekről alkotott lenézésükről. Mécs János sorait idézve:

„Istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni” – olvasható a Momentum emberének nagy port felvert írása.

Később az szerző azzal próbálta elvenni kijelentései súlyát, hogy csupán ironizált.

Rákay rámutatott, hogy a balliberális politika és értelmiség szerint aki nem az Indexből vagy a Klubrádióból tájékozódik, az ostoba, gyűlölködő, rendpárti suttyó.

„Egy vidéki városban, ha a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni” – állította a legnagyobb területű vidéki város, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely baloldali polgármestere.

A Népszava véleménycikkének azon sorait is felidézte Rákay, ahol a cikk balliberális szerzője azt írta:

„Igaza volt Kertész Ákosnak, amikor azt mondta, hogy a magyar nép genetikusan alattvaló. Ezt kiegészíteném azzal, hogy ostoba is, mert aki képes a Fideszre szavazni, annak gondjai lehetnek az értelmi képességeivel”.

A szerencsi időközi választás fideszes sikere kapcsán Rákay Philip a HVG akkor közölt elemzésére is újra felhívta a figyelmet. A baloldali portál akkor azt írta, hogy

„a Budapesten kívül élő szavazók mentálisan legyengült állapotban vannak”.

Rákay bemutatta Lengyel László véleményét is: „Ennek az egész dolognak az egész nyomorultságát mutatja, hogy milyen nyomorult főleg a vidéki közösség. A legnyomorultabbak szavaznak a Fideszre” – mondta Lengyel.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő egy tévéinterjú során a Fidesz szavazóira utalva azt mondta: „Sok a patkány Magyarországon.” Később a balos értelmiség a jobboldali szavazók patkányozásánál is tovább merészkedett, és azt fogalmazták meg, hogy szerintük a patkány túl intelligens állat, amely nem megfelelően szemlélteti a Fideszre szavazó emberek értelmi képességeit.

Bruck Gábort, a Népszava újságírójának szavait idézve „Először a primitív hüllőagy fejlődött ki, hívhatjuk ezt krokodilagynak is. 2014 óta Orbán csak a krokodilagynak beszél” – minősítette a jobboldali érzelmű magyarokat a balliberális újságíró.

A Mandiner.hu is többször szemlézte Bruck cikkeit, amelyek közül 2020 augusztusában a balliberális publicista arra utaló kijelentéseket tett, hogy amennyiben 2022-ben is marad Orbán Viktor, akkor lecsúszunk a főemlősök szintjére.

A vidéki magyarság lenézésének kánonját tovább erősítette Havas Henrik balliberális műsorvezető és publicista, amikor a N1TV-n vezetett műsorában úgy fogalmazott:

„A magyar az buta. Itt maradtak ezek az igazi magyar parasztok, és ezek most gyűlölik Budapestet, amelyik valóban világváros.”

A balliberális véleményformálók megnyilvánulásaira reagálva Rákay Philip felteszi a kérdést: – Az véletlenül sem fordul meg a fejükben, hogy valaki másra vágyik, nem pedig szivárványos, migránsokkal teli Magyarországra, és patrióta értékeket vall?

Hozzátette: a balliberális politikusoknak és értelmiségieknek a jobboldali érzelmű embereket stigmatizáló megnyilvánulása szerencsére nem igazak: – A vidéki emberek gondolkodó, hazaszerető emberek, akik éppen ezért soha az életben nem kérnek belőletek” – zárta sorait.

A balliberális véleményformálók nyilvános magyargyűlöletéről lapunk is írt. Legutóbb Tóta W. Árpádot marasztalta el a Kúria, amiért gyalázkodó stílusban írt a magyarokról. Tóta W. négyszázezer forintos sérelemdíjjal és bocsánatkéréssel tartozik, ráadásul el kell távolítania a Hvg.hu-n megjelent cikkéből a magyarságot becsmérlő kifejezéseket. A publicista cikkében a következő is olvasható volt: „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig állították, hogy ők bűncselekmény hiányában, sőt mellőzésével dúlják éppen a falvakat és kolostorokat. Ám az európai lovagok telibe szarták az ő játékszabályaikat és illiberális világképüket, és seggtől szájig beléjük állították a pallost. Ezután a magyar banditák bátran hazaszaladtak, és elújságolták, hogy kurva nagy verés jár most már a kalandozásért.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.