Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Alkotmányellenes a Háttér Társaság érzékenyítő projektje

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a Háttér Társaság érzékenyítő projektje nemcsak a régről jól ismert kommunista tempó, de alkotmányellenes is. Szánthó Miklós lapunknak küldött elemzésében kijelenti: a Háttér Társaság és a hasonló, genderista szépelgők „érzékenyítésnek” hívott agymosásának alkotmányos korlátja van: nem korlátozhatják a szülőket és nem veszélyeztethetik a gyermekeket azzal az aberrációval, hogy a fiú is lehet lány, a lány meg fiú.

Magyar Nemzet
2021. 03. 30. 7:33
Szánthó Miklós emlékeztetett: az Európai Parlament az LMBTI és a gender szabadságzónájává nyilvánította az uniót Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk március 29-i számában, valamint online felületünkön is megjelent Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatójának elemzése azzal kapcsolatban, hogy a Háttér Társaság közérdekű adatigényléssel akar információt szerezni a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől kisgyerekek nemi szervi beavatkozásairól.

Az igazgató szerint az áll az ármánykodó adatigénylés mögött, hogy

a Soros György által finanszírozott szervezet majd a statisztikákat felmutatva tudjon érvelni amellett, hogy vannak interszex emberek,

és erre hivatkozva kampányt indíthassanak azon szülők ellen, akik a gyermekük egészségét akarják megmenteni és erkölcsi épségben szeretnék felnevelni őket.

Szánthó Miklós szerint amit a Háttér Társaság csinál, az nemcsak a régről jól ismert kommunista tempó, de alkotmányellenes is
Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

Szánthó Miklós az ügyhöz kapcsolódva most a Háttér Társaság működésének egy másik aspektusát tárja fel. Lapunknak küldött elemzésében felhívja a figyelmet arra, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok által közel százmilliós összeggel támogatott homoszexuális lobbiszervezet

be is vallotta, hogy az adatigényléssel szerzett „bizonyítékokkal” az a céljuk, hogy korlátozzák a szülők gyermekneveléshez fűződő jogát.

Ez nemcsak a régről jól ismert kommunista tempó, de alkotmányellenes is – fogalmaz az igazgató. Hiszen az Alaptörvény kimondja, hogy a szülőnek joga van megválasztani a gyermeknek adandó nevelést, és ennek keretéül kijelöli, hogy a gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez, védelemhez, ahogy a születési nemének megfelelő önazonossághoz is. Szánthó Miklós szerint mindebből az fakad, hogy a Háttér Társaság és a hasonló, genderista szépelgők „érzékenyítésnek” hívott agymosásának alkotmányos korlátja van: nem korlátozhatják a szülőket és nem veszélyeztethetik a gyermekeket azzal az aberrációval, hogy a fiú is lehet lány, a lány meg fiú – jelenti ki az igazgató.

Szánthó Miklós hangsúlyozza: nyugaton az érzékenyítés már odáig jutott, hogy bíróság tiltja meg a szülőknek, hogy beleszóljanak abba, ha pubertás gyermekük az agymosás hatására vissza nem csinálható nemátalakító műtétnek veti magát alá. És az ilyen traumatikus beavatkozáson tinédzserkori hóbortból áteső gyerek felnőttkorban majd joggal kérdezheti szüleitől: „hol voltatok, mikor meg kellett volna védeni engem?” – mutat rá az igazgató.

Erőszakos érzékenyítés

Mint arról a Magyar Nemzet egy korábbi cikkében beszámolt, a Háttér Társaság közérdekű adatigényléssel fordult a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, mert egyebek mellett kisgyerekek nemi szervi beavatkozásairól szeretne információt szerezni egy olyan tudatosságnövelő, valamint szociális és egészségügyi szakembereket érzékenyítő és oktató projekt megvalósításához, amelyhez az Európai Bizottság is hozzájárul csaknem harmincezer euróval.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.