időjárás 26°C Fatime 2023. június 5.
logo

Megint alaptalanul vádaskodott Hadházy

Munkatársunktól
2021.03.26. 17:51
Megint alaptalanul vádaskodott Hadházy

Egy újabb ügyben bizonyosodhattunk meg arról, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szavait nem lehet komolyan venni.

Hadházy néhány napja az Átlátszónak azt állította, hogy a Mészáros Beatrix (Mészáros Lőrinc felesége) médiacégét vezető Ruff Zoltán a tulajdonosa annak a balatonhenyei teleknek, ahol egy „ezer négyzetméteres kastélyt” építenek. A portál és a baloldali honatya drónokkal és kamerákkal felszerelve közösen indultak feltáró anyagot készíteni, közben erősen bírálva az általuk vélt tulajdonost, amiért a „festői szépségű” településen, ráadásul „világörökség-várományos, természetvédelmi területen” bonyolítja a „hatalmas” építkezést.

Minden korábbinál nagyobb bakot lőtt Hadházy Ákos Fotó: MTI/Mónus Márton

– Ez a történet a NER-es feudalizmusról szól, kastéllyal, tiszttartó házzal, külön fürdővel, mulatóházzal – hangoztatta Hadházy a Korrupcióinfó elnevezésű sajtótájékoztatóján.

Ám a Magyar Nemzetnél jelentkezett a valódi tulajdonos, aki nem más, mint annak az Oszkó Péternek a vállalata, aki Bajnai Gordon szocialista kormányának pénzügyminisztere volt.

Az OXO Properties Holding Kft. – amelynek az Opten cégadatbázis adatai szerint Oszkó Péter az egyetlen bejegyzett tagja – azt közölte a szerkesztőségünkbe eljuttatott levélben, hogy a cég számos Balaton felvidéki magánfejlesztés beruházója, s a portfólión belül a vállalat magánbefektetője a Közép-Európai V. Magántőkealapnak, amelynek a beruházásai közé tartozik a szóban forgó, Balatonhenye, Petőfi Sándor utca 10. szám alatti ingatlanegyüttes.

„Az érintett balatonhenyei magánfejlesztésről számos téves információ jelent meg a sajtóban, melyek szükségtelenül terhelik a tevékenységünket és hátrányosan érinthetik a működésünket is” – írták, hozzátéve, hogy a érdekeltségükbe tartozó tőkealap beruházásának magánjellegére tekintettel mindenkit arra kérnek, tartózkodjanak a beruházás tulajdonosi körét illető téves állításoktól és spekulációktól.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.