időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Novák Katalin: Elkezdődött a várandósok oltása

Forrás: Facebook
2021.03.28. 11:16
Novák Katalin: Elkezdődött a várandósok oltása

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter a hivatalos kormányzati oldalán közzétett bejegyzésében számolt be az eseményről.

„Soron kívül biztosítjuk a kismamák biztonságos vakcinával való beoltását.

Elindult a várandósok önkéntes beoltása. Fontos információk!

Miután a szakmai állásfoglalás megszületett a várandósok oltásának lehetőségéről, soron kívül biztosítjuk a kismamák biztonságos vakcinával való beoltását.

Arra kérjük a várandósokat, hogy regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton!

Minden megyében és a fővárosban is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a regisztrációt követően a várandós előzetesen maga is tud majd időpontot kérni az oltásra. Ezek listáját és elérhetőségét jövő hét közepén tesszük közzé a Koronavírus.gov.hu honlapon. Ne felejtsék otthon a várandósgondozási kiskönyvet sem! Az oltáshoz Pfizer- és Moderna-vakcinákat lehet használni a szakmai iránymutatás szerint, mely az első oltást a várandósság 12. hete után, a második oltást a szülés után javasolja beadni.”

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.