Zászlóügy: feljelentenék Karácsony Gergely hivatalát

Feljelentené a félmunkát végző, Karácsony Gergely irányította fővárosi önkormányzatot az A nemzet zászlója az Andrássy úton című rendezvény szervezője. Szilágyi Ákos bizonyítékokat gyűjt arra, hogy nemzeti ünnepünkön a főpolgármester a hidakon kívül nem lobogóztatta fel a főváros főútjait. A hazafias rendezvény főszervezője levelet írt a főpolgármesternek, amelyben felrótta azt is, hogy a tavalyi rendezvényüket megpróbálta ellehetetleníteni.

2021. 03. 25. 11:00
null
Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsony Gergelynek kötelessége a rendeletben rögzített főútvonalak fellobogózása, és ez elmaradt – mondta lapunknak Szilágyi Ákos, aki jogkövetkezményeket kíván érvényesíteni Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalával szemben, amennyiben elegendő bizonyítékot tudnak összegyűjteni.

– Arra kérjük a 15-én a főváros utcáit járó polgártársainkat, hogy a kiemelt közterületeinken készített fotóikkal segítsék a munkánkat. Azok fotóit várjuk, akik adott esetben hajlandók tanúskodni is a fotóik hitelessége mellett

– tette közzé felhívását az A nemzet zászlója az Andrássy úton című rendezvény főszervezője.

A Vámház körút 2021. március 15-én

A nemzet zászlója rendezvényt idén sem tudták megtartani a magyar zászló és címer napján, de a nemzeti összetartozás napján ezt pótolnák, amennyiben a járványhelyzet engedi.

Nyílt levél a főpolgármesternek

Szilágyi Ákos az elmaradt fővárosi fellobogózás miatt egy nyílt levelet is írt Karácsony Gergely főpolgármesternek.

„Legutóbb épp azzal próbálták ellehetetleníteni nemzeti lobogónk megjelenését Budapest utcáin, hogy a meghirdetett rendezvényünkre rá akarták szervezni Fischer Iván és a Budapest Fesztiválzenekar programját. Ez a próbálkozásuk nem járt sikerrel. Ezt követően felkértem hivatalosan és nyílt levél formájában is az A nemzet zászlója az Andrássy úton rendezvény megnyitására 2020 augusztusában. Válaszra sem méltatta rendezvényünket. Olyan csend áradt ki a Városházáról, mint annak az augusztus 20-i, Lánchídon megesett incidensnek az alkalmával, amikor fiatalok a Dunába dobták a nemzeti lobogónkat” – írta a levelében Szilágyi. A főszervező hozzátette:

„Kíváncsi vagyok, ha egy szivárványos zászlót dobtak volna a Dunába a rakoncátlan ifjak, akkor is ilyen végtelen csend övezte volna a cselekedetüket?! Esetleg gyűlöletbűncselekmény-elkövetőkről olvashattunk volna másnap a The New York Times címoldalán?”

A nemzet zászlója rendezvény az Andrássy úton

Szilágyi Ákos a továbbiakban arról írt, hogy a főpolgármester elmulasztotta rendeletben foglalt kötelezettségeinek a teljesítését, fellobogózni a fővárost az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkön. Mikor kérdőre vonták, akkor egy cinikus válaszban azt közölte velük, hogy márpedig a hidak fel voltak lobogózva.

„Lassan mondom, hogy Ön is megértse: a hidak még nem a teljes főváros! Felhívással fordulok tehát szeretett városom polgáraihoz, hogy fotókkal igazolják kiemelt közterületeink elmaradt fellobogózását. Bármennyire is kínos, emlékeztetni szeretném, hogy Ön Magyarország fővárosának a főpolgármestere”

– szögezte le levelében Szilágyi Ákos. A teljes felhívást és a részleteket IDE kattintva érhetik el.

Mint ismert, március 15-én számos főútról hiányozott a magyar trikolór. A főpolgármester két darab képpel próbálta bizonyítani azt, hogy a főpolgármesteri hivatal elvégezte a feladatát, miután Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője is kérdőre vonta a mulasztás miatt. A kormánypárti politikus magyarázatot várt arra, hogy március 15-én miért nem kerültek ki Budapest köztereire, hídjaira, főútvonalaira a nemzeti színű zászlók. Ez egyébként nemcsak hazafiasság kérdése, hanem a fővárosnak jogszabályi kötelezettsége is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.