Saját hibáját próbálja a kormányra fogni Karácsony Gergely

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. válaszából kiderül: Karácsony Gergely kilenc hónapja tudta, hogy a hajléktalankórháznak el kell költöznie, mégsem tett semmit.

Munkatársunktól
2021. 03. 31. 15:33
KARÁCSONY Gergely; GY. NÉMETH Erzsébet
A miniszterelnök-jelöltségre várhatóan bejelentkező Karácsony Gergely nyelvtudás híján nem lenne képes önállóan részt venni nemzetközi tárgyalásokon Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely főpolgármester hónapokig nem tett semmit a Szabolcs utcai hajléktalankórház ügyében, most pedig a kormányt hibáztatja a kialakult helyzetért – derült ki Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek a főpolgármesternek címzett válaszleveléből, amelyben a miniszter egyértelművé tette, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) már kilenc hónappal ezelőtt, három hónappal a tényleges felmondási idő kezdete előtt jelezte a főpolgármesternek, hogy a főváros bérleti jogviszonya megszűnik.

Három hónappal a tényleges felmondási idő kezdete előtt jelezte a főpolgármesternek az MNV, hogy a főváros bérleti jogviszonya megszűnik Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az MNV februárban – különös tekintettel a járványhelyzetre és a téli időszakra – felajánlott egy új, április 30-ig tartó bérleti szerződést. Erre azonban a főváros a mai napig nem válaszolt. Mager Andrea levelében azt írta: „Tekintettel a kialakult helyzetre, amennyiben Főpolgármester Úr hivatalosan, írásban jelzi az igényét, akkor biztosítjuk, hogy a hajléktalan-ellátó 2021. június 30-ig az ingatlanban maradjon. 2021. június 30-án több mint egy éve lesz, hogy az MNV Zrt. értesítette Főpolgármester Urat, hogy intézkednie kell az ügyben” – emlékeztetett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.