A Facebook korlátozza a jobboldali tartalmak terjedését

Immár másfél napja a kormánypárti politikusok oldalainak elérését a Facebook radikálisan, körülbelül kilencven százalékkal csökkentette – tájékoztat Hollik István.

Forrás: FACEBOOK2021. 04. 09. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Facebook-bejegyzésében kifejtette: immár másfél napja, többen tapasztaljuk jobboldali, kereszténydemokrata képviselők, miniszterek és államtitkárok, hogy a Facebook radikálisan, körülbelül kilencven százalékkal csökkentette oldalaink eléréseit. Ezt bárki megnézheti, ha rákattint az oldalainkra és összehasonlítja a mai és a korábbi bejegyzések interakcióit. Persze a baloldali bejegyzések gond nélkül ugyanúgy terjednek, mint korábban!

Mindezt a koronavírus-járvány idején, mikor több, a védekezéshez kapcsolódó bejelentést is a közösségi oldalon teszünk közzé! A világ egyik legnagyobb vállalata eddig erre semmilyen magyarázatot nem adott – hangsúlyozta Hollik István.

Éppen ezért az érintettek nevében a Fidesz kommunikációs igazgatója az alábbi kérdéseket intézte a Facebookhoz:

„– Ez a jelenség elsősorban a jobboldaliak oldalait érinti. Miért?

– Technikai probléma vagy politikai indíttatás áll mögötte?

– Legalább 36 óra eltelt a jelenség kezdete óta. Miért nem mondtak eddig erre semmit?

– Hogyan tudják garantálni, hogy ugyanez nem ismétlődik meg egy év múlva, a választás előtti napokban?

Várjuk Zuckerberg úr válaszát! Addig is add tovább, hogy minél többen értesülhessenek erről!” – zárta Facebook-bejegyzését Hollik István.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.