Az orvosok és a nővérek rendkívül bizakodóak

Kásler Miklós szerint hosszú ideje először érezni azt, hogy az egészségügyi dolgozók bizakodóak a járvány lefolyásával kapcsolatban.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 04. 24. 13:58
null
Kásler Miklós: Reménykeltők a vérplazma-terápiás kezelések és a más betegségeknél alkalmazott gyógyszeres terápiák is Fotó: Emmi/Bartos Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az itt dolgozók szerint a járvánnyal kapcsolatban minden felszerelés rendelkezésre áll, és úgy ítélik meg, hogy a járvány lecsengő fázisba került – számolt be róla Kásler Miklós (Emberi Erőforrások Minisztériuma) miniszter a közösségi oldalán, miután szombaton látogatást tett a sárvári Szent László Kórházban és a szombathelyi Markusovszky Kórházban.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere hetek óta látogatja a kórházakat

A miniszter hangsúlyozta, hogy a szombathelyi látogatásán először érezte azt, hogy az orvosok és a nővérek megkönnyebbültek és rendkívül bizakodóak.

Elmondta, hogy a kórház igazgatójával megbeszélték az intézmény szerepét az öt nemzeti egészségügyi programban, valamint beszéltek a keringési betegségek nemzeti programjáról, amelyben a miniszter szavai szerint a szombathelyi kórháznak jelentős szerepe lesz.

A sárvári kórházzal kapcsolatban Kásler Miklós elmondta, hogy az intézmény legfontosabb teendője az oltások elvégzése és a poszt-Covid-szindróma ellátására való felkészülés.

A miniszter több intézményben is látogatást tett az elmúlt hetekben, hogy személyes benyomást szerezzen a kórházak felszereltségéről és járvány alatti helytállásáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.